TV: Edvardsen stor hjälte - sänkte sitt gamla lag med två mål

STOCKHOLM. Victor Edvardsen gjorde två mål i sin första allsvenska match för Djurgården.
Anfallaren sänkte sin gamla klubb Degerfors i 3-1 segern.
- Det var speciellt, säger anfallaren till Discovery+.

Djurgården startade i ett rasande tempo. Redan innan den första kvarten hade man skapat fyra farliga lägen.

Djurgården inledde genom ett farligt skott i den andra minuten. Piotr Johansson fick en djupledspassning serverad av Magnus Eriksson. Farligt blev det när bollen gick vidare till Hampus Finndell, som dock sköt över mål.

Bara två minuter senare var Eriksson den som skapade målchans igen, den här gången testade han själv skott, som också gick över.

Innan matchen hade passerat tio minuter skapades den tredje chansen. Men det blev inte tredje gången gillt för Djurgården. Victor Edvardsen fick till ett farligt skott, som Alfie Whiteman räddade.

Men det blev fjärde gången gillt. I den 11 minuten gjorde Isak Hien ett fint uppspel till Sead Haksabanovic, som tryckte till strax utanför straffområdet, och bollen satt säkert i målvaktens bortre hörn. Det var Haksabanovic första mål för Djurgården, och det i hans allsvenska återkomst.

En stund efter ledningsmålet kom dock hemmalagets press av sig.

Istället gick Degerfors innan halvlekens slut upp och fick två farliga lägen. Först ett inspel från nyförvärvet Dijan Vukojevic, där Hien kastade sig och styrde bollen i egen stolpe. Den räddade situationen ledde till en hörna, där Sean Sabetkar återigen träffade stolpen.

Bortalaget började den andra halvleken bäst. Efter 49 minuter var det Adam Carlén som nådde högst på en hörna, men nicken träffade ribban. Degerfors tredje ramträff i matchen. Och på returen fick Diego Campos till ett skott som Jacob Widell Zetterström gjorde en fin räddning på.

Men hemmalaget kom tillbaka och gjorde 2-0 efter 54 minuter. Haksabanovic var smart och spelade fram Pierre Bengtsson till ett bra inläggsläge, men Radetinac träffade stolpen. På returen fick Edvardsen öppet mål och gjorde sitt första mål för sin nya klubb - och det mot sitt förra lag.

Efter 61 minuter kom Abdelrahman Saidi in i spel. Och fem minuter senare är det han som trycker in 2-1 för Degerfors.

Med sex minuter kvar av matchen fick Djurgården ett jätteläge att avgöra. Rasmus Schüller satte upp Finndell i ett fint läge, men avslutet gick utanför.

Med två minuter kvar av matchen kom så avgörandet. Och det var Edvardsen som gjorde sitt andra mål i matchen. Anfallaren bröt igenom på egen hand och tryckte in bollen i mål.

Matchen på Tele2 Arena slutade 3-1.

- Det var speciellt. Jag mötte ändå mitt gamla lag och jag brukar aldrig vara nervös, men i dag var jag riktigt nervös hela dagen. Jag hade två jättefina år där, och mötte nu dem direkt, så det är klart det var lite pirrigt, säger han till Discovery+.

Edvardsen firade inte första målet, men valde att fira andra målet.

- Första målet visade jag med respekt, och när trean kom var det så pass viktigt att adrenalinet kom ut. Då släppte allting och då valde jag att fira.

Djurgårdens IF: Widell Zetterström - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Eriksson, Schüller, Finndell - Radetinac, Edvardsen, Haksabanovic.

Degerfors IF: Whiteman - Granath, Sabetkar, Ohlsson - Örqvist, Carlen, Gravius, Gyau - Bertilsson, Vukojevic, Campos.