TV: Häcken besegrade MFF - kan bli mästare på måndag

GÖTEBORG. Häcken besegrade Malmö FF med 2-1 - och nu är guldet nära.
På måndagen kan titeln firas - om Djurgården tappar poäng mot Sundsvall.
- Det är klart att förutsättningarna är otroliga, säger Alexander Jeremejeff till Fotbollskanalen.

Häcken inledde matchen bäst på Bravida Arena och tog ledningen efter bara 36 sekunder. Simon Gustafson slog en läcker passning mellan Emmanuel Lomotey och Erdal Rakip vars försvarsspel hade mer att önska. Lars Olden Larsen blev fri och placerade fint in 1-0.

Efter tio minuter var det nog många MFF-supportrar som blev svettiga när Johan Dahlin tappade Ibrahim Sadiqs högerinlägg, men ingen hemmaspelare var på hugget och bollen rensades undan.

Bara en minut senare kom nästa chans för Häcken. Mikkel Rygaard slog en fin passning på djupet så att Sadiq kom före Felix Beijmo och hamnade i ett farligt läge, men avslutet var svagt.

I stället var det Malmö FF som var nära att kvittera. Med fyra minuter kvar av den första halvleken lyfte Sergio Pena bollen över Fridriksson, Isaac Kiese Thelin fick bra läge och testade på volley, men bollen träffade stolpen.

Malmö FF gjorde tre byten i halvtid. Ut med Anders Christiansen, Patriot Seijdu och Erdal Rakip - in med Ola Toivonen, Oscar Lewicki och Sören Rieks.

Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när Alexander Jeremejeff bjöd in MFF i matchen. Anfallaren fick rött kort efter en duell med Ola Toivonen.

Med en man mindre på plan tog Per Mathias Högmo ut offensive kantspelaren Olden Larsen och satte in mittbacken Franklin Tebo - och spelade 5-3-1.

Bortalaget tog över bollinnehavet och pressade tillbaka Häcken. Och efter 71 minuter var det nära 1-1.

Felix Beijmo lyfte in en boll frän höger, även Häckens försvar till Rieks, som dök upp vid den bortre stolpen, men avslutet smet utanför.

I stället stack Häcken upp i en snabb kontring Sadiq spelade Rygaard som svarade för en läcker passning igenom hela MFF:S försvar till Samuel Gustafson som tagit sig in i straffområdet, och avslutet var säkert till 2-0.

Efter 84 minuter kom reduceringen. En lång lyftning in i straffområdet till Beijmo som nickade över Peter Abrahamsson.

Matchen slutade 2-1 till Häcken som nu kan ta guld på måndag, men bara om Djurgården tappar poäng mot Sundsvall.

- Det är klart att förutsättningarna är otroliga, men det är som vi sagt efter varje match att vi bara ska försöka ro hem det och spela vårt spel. Vi gjorde det i dag, och även med en man mindre. Det är inget som kommer ändras där, säger Häcken-skyttekungen Alexander Jeremejeff till Fotbollskanalen.

- Inget är klart förrän det är klart, men jag är oerhört stolt över det spelarna presterade i dag, säger Häcken-tränaren Per Mathias Høgmo till Discovery+.

Med två omgångar leder Häcken allsvenskan med nio poäng före Djurgården, som alltså har en match mindre spelad.

BK Häcken: Abrahamsson - Fridriksson, Hammar, Hovland, Lund Hansen - Rygaard, Gustafson, Gustafson - Sadiq, Jeremejeff, Olden Larsen.

Malmö FF: Dahlin - Rakip, Lomotey, Hadzikadunic, Beijmo - Pena, Larsson, Christiansen - Zeidan, Kiese Thelin, Sejdiu.