TV: Klar Peking-seger mot Elfsborg - Nyman och Haksabanovic nätade

Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic är Pekings stora nyförvärv inför säsongen.
På torsdagen levererade båda två.
Duon hittade nätet i Norrköpings klara seger mot Elfsborg.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Norrköping tog en klar seger mot Elfsborg under torsdagseftermiddagen, hemma på Östgötaporten. Och det var tre av lagets stora offensiva namn som stod för målskyttet.

Lånet från West Ham, Sead Haksabanovic, fick lite turligt med sig bollen i straffområdet efter passning av Jordan Larsson i den första halvleken och petade in 1-0. Det var hans första mål i Peking-tröjan. Innan första halvtimmen var spelad utökade sedan pigge Larsson själv då han mötte Johannes Valls mycket fina vänsterinlägg – och nickade in 2-0 i det bortre hörnet.

- Jag har inte spelat på länge men jag tycker att det känns bra och det gäller att bara köra på. Det är nu det är försäsong och det är nu man ska komma i full form, sa målskytten Sead Haksabanovic till C More i paus.

I den andra halvleken var det sedan ett annat stort namn som hittade nätet. Christoffer ”Totte” Nyman, som vänt tillbaka till Norrköping efter sin sejour i Tyskland, fick bollen i straffområdet och avslutade distinkt i det bortre hörnet – hans första mål sedan återkomsten till klubben.

Norrköping vann med matchen med klara 3-1 efter att Jon Jönsson reducerat i slutminuterna på en hörna – och utöver att gästande Elfsborg alltså förlorade så fick man se mittbacken Joakim Nilsson bli ljumskskadad – efter bara sex sekunder.

Jordan Larsson:

- Bra genomförd match tycker jag. Lite sämre första halvlek men vi skapar ändå många lägen och förvaltar dem och sedan spelar vi mycket bättre i andra halvlek tycker jag, säger han.

- Alla vet att förra året var frustrerande för mig och det var extra skönt att börja året så här. Kanske skulle jag gjort någon balja till men det är bara andra matchen. Det finns massor med tid att komma i form ännu mer.

Härnäst väntar träningsläger i Portugal för IFK Norrköping.

IFK Norrköping: Pettersson, Castegren, Krogh Gerson, Larsen, Fransson, Vall, Skrabb,  Larsson, Smith, Jakobsen, Haksabanovic.

Elfsborg: Stuhr-Ellegaard, Holst, Nilsson, Henriksson, Kaib, Ishizaki, Olsson, Lundevall, Hümmet, Cibicki, Frick.

Publicerad 2019-01-31 kl 17:55