POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
19v

TV: MFF hänger med i guldstriden - bröt IFK Norrköpings svit på 606 minuter hållen nolla

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

MALMÖ. IFK Norrköping styrde mot Malmö FF i över en halvtimme. Sedan hittade MFF spelet, gjorde 1-0 tidigt i andra halvlek, höll undan, och fortsätter att vara en av guldkandidaterna. 
- Första halvlek var riktigt, riktigt dåligt, säger Rosenberg till C More. 

Sex raka nollor bakåt, ett redan brutet klubbrekord, och bara en nolla till ifrån att tangera den längsta sviten för något allsvenskt lag under 2010-talet - Gefles sju raka nollor år 2011. 

Det var IFK Norrköpings svit när de kom till bortamatch mot Malmö FF, men de kom till spel utan både Simon Thern och Kalle Holmberg. Trots det var de det bästa laget i drygt en halvtimme. 

Ett tag var det 1-9 i avslut till fördel IFK Norrköping, och det blev spridda burop mot MFF. MFF ökade dock på sista knappa tio minuterna i första halvlek och skapade halvlekens bästa chans när Sören Rieks fick komma på en nick från nära håll, men Isak Pettersson gjorde en superb reflexräddning för att hålla det 0-0 till halvtid.

- 38 till 40 minuter väldigt bra. Sedan släpper vi till två målchanser, sa Jens Gustafsson till C More i halvtid. 

- Men jag tycker vi är fantastiskt bra innan det. 

Det öppnade upp sig ännu mer i inledningen av andra halvlek, där både Norrköping och MFF kom fram. Det tog drygt tio minuter in i halvleken innan matchens första mål kom: Markus Rosenberg inlägg från höger, nick Rieks, 1-0 till MFF. Det innebar slutet på IFK Norrköping och Isak Petterssons 606 minuters svit på hållen nolla. 

IFK Norrköping hade några möjligheter att hitta en kvittering, de satte sent en boll i mål men det blev korrekt bortdömt för offside. De fortsatte att lyfta in bollar i MFF:s straffområde, men kunde inte hitta en kvittering utan det slutade 1-0. 

- Det var en bra match i slutändan eftersom att vi tog tre poäng. Annars var första halvlek riktigt, riktigt dåligt. Jag vet inte vad det var, men vi kom inte alls igång. Vi har haft två veckor utan match och är vana med match var tredje eller var fjärde dag. Andra halvlek var betydligt bättre, säger Rosenberg till C More.  

- Vi spelade mer kompakt, samtidigt som vårt presspel satt på ett helt annat sätt. Vi blev väldigt långa i första och när vi blivit för långa i år har vi haft svårt att bli kompakta. Det krävdes nästan en halvlek för att vi skulle prata om och diskutera hur vi skulle göra, men så dåligt som det var i första halvlek ska det inte vara, fortsätter han.

Jens Gustafsson var i sin tur nöjd med första halvlek, men besviken över andra halvan av matchen. 

- Det var en alldeles strålande första halvlek frånsett de sista fem minuterna kanske. Där var vi väldigt bra och när man summerar 90 minuter borde vi nog ha gjort något mål i första halvlek för att det skulle väga över till vår fördel, säger Gustafsson till C More.

- I andra halvlek lyckades vi inte riktigt klara att spela oss ur situationerna som i första halvlek. Vi hade inte samma förmåga och rörelse i laget för att klara det och då är Malmö tuffa att möta här såklart. Jag tycker sedan att vi gör en match av det i 90 minuter och skapar några målchanser till, men har sedan några offside-situationer där vi är farliga på fasta situationer. Jag är stolt över hur vi uppträdde, framför allt i första halvlek, fortsätter han. 

MFF är nu två poäng bakom AIK, och på samma poäng som Djurgården som dock har en match färre spelad. 

Malmö FF: Dahlin - E.Larsson, Bengtsson, Safari (87') - Berget, Christiansen, Bachirou, Traustason (62'), Rieks - Antonsson (82'), Rosenberg

Inhoppare: Lewicki (62'), Molins (82'), Knudsen (87')

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål (75'), Larsen, Lauritsen - Krogh Gerson, Fransson, Blomqvist, Thorarinsson - Nyman (79'), Skrabb (67'), Haksabanovic

Inhoppare: M.Sema (67'), Castegren (75'), Almqvist (79')

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2019-09-15 kl 19:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå