POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Blomqvists första allsvenska start på 25 månader: "Två tuffa korsbandsskador - men väldigt bra spelare"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

MALMÖ. Andreas Blomqvist har varit skadad under stora delar av de tre senaste åren, men på söndagen kunde han äntligen starta en match i allsvenskan igen. 

IFK Norrköpings Andreas Blomqvist missade hela hösten 2016 med en skada. Han var tillbaka i juli 2017, men kunde bara spela fyra matcher innan han drog korsbandet igen. 

Han gjorde visserligen några korta inhopp under hösten 2018 och våren 2019, men det är först nu som han är tillbaka på riktigt. I dag startade han mot Malmö FF (förlust 1-0), spelade 90 minuter, och gjorde sin första start i allsvenskan på 25 månader. Hur gick det då för Blomqvist personligen? 

- Jätte-, jättebra. Jag tycker han, precis som Alexander Fransson, uppträdde väldigt bra. Han var en nyckel till att vi kunde kontrollera matchbilden så som vi kunde göra i första halvlek, säger Jens Gustafsson.

- Klok spelare, jobbat stentufft, har haft två tuffa korsbandsskador, men är en väldigt bra fotbollsspelare. 

27-åringen Blomqvist fick starta då Simon Thern inte kunde vara med, och för att Gustafsson valde att spela Gudmundur Thorarinsson ute till vänster istället för centralt. Trots att det här är hans fjärde säsong i klubben så har Blomqvist bara kunnat spela 42 matcher på grund av skadorna, där 22 av matcherna kom innan första korsbandsskadan hösten 2016. 

Publicerad 2019-09-15 kl 21:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå