Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Rosenberg behövde prata vett med Cibicki: ”Nähä, sa jag till honom”

Allsvenskan

MALMÖ. Pawel Cibicki ville skjuta, Markus Rosenberg sa nej. Rutin vann över ungdomlig entusiasm i slutet av Malmö FF:s match mot Örebro. 
- Han var sugen på att göra mål, men då hade de tagit den och sen kontrat in den, säger Rosenberg.

0:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter slutsignalen mellan Malmö och Örebro (2-1) var det en livlig diskussion mellan Markus Rosenberg och Pawel Cibicki. Rosenberg säger till Fotbollskanalen att det handlade om en situation sent i matchen. 

- Vi hade en diskussion. Han ville skjuta där i slutet med frisparken. Nähä, sa jag till honom. 

- Han var sugen på att göra mål, men då hade de tagit den och sen kontrat in den. Nej, säger Rosenberg med ett leende. 

Det var länge en svår match för Malmö. Örebro hade ett starkt försvarsspel, med låga och kompakta linjer, samtidigt som MFF för sällan kunde hitta in bollar centralt. 

ANNONS

- De var väl extrema. AIK ungefär, förra året. Något liknande. När man märker att de verkligen vill dra ner tempot från minut ett. Vi måste bli bättre och vi jobbar på det, men det är inte så lätt. Vi måste bli bättre på att hitta in på anfallare, in på yttermittfältare som kommer in. Det blir lätt att man spelar i en båge.

- I andra halvlek, speciellt när Erdal (Rakip) kommer, ställs frågan. Gå mot mittfältaren, då måste han göra någonting. Då öppnas en annan yta. Det är det vi måste jobba på mycket. 

- Det är bara att det blir svårt i första halvlek. Det är nästan bara AC (Anders Christiansen) och Oscar (Lewicki) som har bollen, sen går den ut på en ytterback som är pressad, sen går den tillbaka. Jag hade väl bollen tre-fyra gånger i första halvlek. 

Rosenberg gjorde 1-1 på straff, men hade även han personligen en frustrerande match. Straffen och en ramträff var två av de få gångerna han hade bollen. Ändå så gillar han idén med att ha Alexander Jeremejeff som anfallskollega, och i teorin är Rosenberg i den rollen han vill vara som spetsanfallare. 

ANNONS

- Som vi spelar idag är det en enorm skillnad. Det var nästan fyra anfallare, bra rörelse, och Alex är extremt stark på att ta emot bollen. Det blir än mer att jag blir väldigt högt upp i banan. Sedan en sådan här match kanske det blir lite frustrerande för egen del. Går jag ner i banan kommer vi alldeles för lågt med allihopa, så jag måste stanna där uppe. 

- Då står jag där uppe och bara tittar. Med Alex måste jag hålla mig högt så vi får fler linjer i laget. 

Men du vill vara högt upp också?
- Jag vill vara högt upp, men gärna att det kommer lite inlägg och lite spel inne i boxen. 

- Men det blev mycket bättre i andra och då kan vi hitta in till mig. Det är många gånger vi hittar in till mig och jag är felvänd. Då kan vi komma in i ytor eller komma in med en innermittfältare eller jag kan vända själv.

ANNONS

Se diskussionen mellan Rosenberg och Cibicki i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-01 kl 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto