Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pehrsson pustade ut efter sena segern mot Örebro: ”Inga lätta matcher att dyrka upp lag”

Allsvenskan

MALMÖ. Det blev en sen seger mot MFF i en match med en mängd taktiska småsaker.
- En rätt så kompetent tränare, sa Örebros tränare Alexander Axén om Malmös motsvarighet. 

2:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmö FF tog en sen seger mot Örebro SK (2-1), men bägge lagens tränare pratade efteråt om hur svåra Örebro var att ta sig igenom.

- Det är inga lätta matcher att dyrka upp lag som spelar bra försvarsspel, sa Magnus Pehrsson på presskonferensen.

- (Vi) kommer till många avslut, ganska många på mål också. Visst, det är många distansskott, men att försöka dyrka upp ett Örebro som står lågt och gör det väldigt trångt...

Alexander Axén fyllde på med att han var ”supersupernöjd” med hur prestationen hade varit för bortalaget.

- Vi gör det taktiskt jättejättebra. Magnus får vara en ”labbande” coach hela tiden med massa smågrejer, men vi ligger ändå rätt och frustrerar. De måste göra byte i halvtid och de skickar in ännu mer offensiva spelare.

ANNONS

- Vi kommer inte undan.

- Och Malmö är ju ett fantastiskt fotbollslag. Och har en rätt så kompetent tränare.

Pehrsson gjorde också en förändring i halvtid som gav positiva resultat. Oscar Lewicki gick ut och in kom Erdal Rakip. Det gjorde att MFF kunde trycka fram med ännu fler spelare, efter att bland annat spelat med högre ytterbackar och med två anfallare på kanterna.

- Det tror jag var viktiga drag för oss. Dels att han skapar straffen åt oss, men också att vi kom högre upp med en spelare till.

Just straffen var inte mycket till diskussion. Till och med Örebros tränare Axén erkände att det skulle blåsas straff i den situationen, även om han la till att hans lag gjorde ett extra dumt försvarsspel i den situationen.

- Mot Malmö, mot den kortsidan med deras supportrar, då får vi inte försvara sådär för då kommer de att blåsa straff. Jag tycker att han söker upp, men jag tycker det är tillräckligt för att vara straff.

ANNONS

- Så jag tycker det ska vara straff, men vi kommer inte undan i sådana lägen. Det är omöjligt. Men det är klart, han är ju inte dum. Han får på ett tillslag som gör att ut på kortsidan, men ännu sämre att vi går på det.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-01 kl 19:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto