POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Dalkurd flyttar till Uppsala - spelartruppen informerad

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd uppges ha gjort sitt val. Enligt Dalarnas Tidningar har klubben bestämt sig för att flytta till Uppsala och spelartruppen ska ha informerats. Kommande säsong står valet mellan Västerås och Gävle för Dalkurds matcher.
- Jag kan inte uttala mig om det, säger Dalkurds vice vd Zilan Lawan till Fotbollskanalen.

Vilken som ska bli Dalkurds hemvist nästa år har varit en het potatis under lång tid för nästa års allsvenska nykomling. Klubben har inte varit nöjt med vad man anser vara undermåliga förutsättningar som Borlänge kommun tillhandahållit - i stället kontaktade man för en tid sedan Uppsala kommun.

Efter många turer fram och tillbaka uppger nu Dalarnas Tidningar att Dalkurd har bestämt sig - klubben flyttar verksamheten till Uppsala.

- Det är inte vårt pressmeddelande. Så jag tänker inte kommentera det. Det där är bara vad de har spekulerat fram. Jag kan inte uttala mig angående det, säger Dalkurds vice vd Zilan Lawan till Fotbollskanalen.

Stämmer det att ni har bestämt er?
- Jag tänker mig inte uttala mig om det, men när det är bestämt så kommer det att komma ett pressmeddelande om det.

Nya Studenternas IP i Uppsala kommer dock inte att stå klar förrän 2020. Kommande säsong kommer Dalkurds matcher därför att spelas i Västerås eller Gävle, enligt uppgifterna. Västerås ska vara huvudalternativet, men får man nej därifrån blir det istället Gävle.

Ordföranden Ramazan Kizil säger till Fotbollskanalen att klubben kommer gå ut med ett besked under tisdagen.

- Det jag vet är att klubben i morgon kommer att komma med ett pressmeddelande, mer än så kan jag inte säga.

Uppsala-laget Sirius har tidigare klargjort att man inte önskar att dela anläggningen med Dalkurd, och kallat det för en "omöjlighet".

"Fotboll på elitnivå är oundvikligen en resultatinriktad verksamhet, och det skulle leda till en mycket svår arbetssituation för spelare och ledare i båda klubbarna", skrev klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Publicerad 2017-11-13 kl 14:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå