Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Jensen lämnar KFF

Allsvenskan

Kalmar FF är i kris som nästjumbo i allsvenskan.
Nu uppger Barometern att tränaren Henrik Jensen lämnar. 
Enligt Expressen är dansken detaljer från engelska Burnley. 
- Det är på Henriks initiativ, säger sportchefen Jörgen Petersson till Barometern. 

1:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Kalmar FF har fått en mardrömsstart på säsongen och är nästjumbo i allsvenskan. 

Under måndagen uppger lokaltidningen Barometern att tränaren Henrik Jensen lämnar klubben. Dansken har fått tillåtelse att besöka en ny klubb, vilket enligt Expressen är den engelska Championship-klubben Burnley. Jensen uppges dessutom vara detaljer från en roll som assisterande tränare i klubben, något som väntas bli officiellt inom kort. 

- Det är på Henriks initiativ. Mer än så kan jag inte säga. Vi har varit tydliga med att vi vill ha Henrik Jensen kvar - men vi har samtidigt vetat om att det funnits ett ganska stort intresse för Henrik en längre tid. Så är det i den här branschen, men får hantera problemen när de dyker upp, säger KFF-sportchefen Jörgen Petersson till Barometern och bekräftar att Jensen besöker en annan klubb. 

Annons

Kalmar FF:s ordförande Anders Henriksson:

- Det finns inget mer att kommentera från vår sida kring det just nu, säger Henriksson i en kort kommentar till Fotbollskanalen.

Enligt Barometern väntas Stefan Larsson ta över huvudansvaret tills vidare. Larsson är i dagsläget P19-tränare i föreningen, och har en bakgrund som spelare i klubben. 

I förra veckan uppgav fotbolldirekt.se att det finns ett utbrett spelarmissnöje gentemot Henrik Jensen. Dansken påstås ha visat brist på lyhördhet under en längre tid samt haft svårt att ta kritik, vilket fått bägaren att rinna över från spelarhåll. Enligt sajten har situationen eskalerat till den grad att spelarrådet haft ett möte med sportchef Jörgen Petersson där man framfört att man vill bli av med sin tränare.

Jensen själv har slagit ner kritiken och missnöjesbilden som målats upp kring honom. När Fotbollskanalen pratade med Jörgen Petersson i förra veckan menade han att rapporteringen innehåller direkta felaktigheter.

Annons

- Jag delar inte alls det som står på Fotbolldirekt. Jag har suttit med i alla möten med spelarrådet och det som skrivs stämmer inte alls överens med det som har sagts. Texten innehåller ett antal rena faktafel, sa KFF:s sportchef till Fotbollskanalen. 

- Sen finns det alltid spelare som är missnöjda, och så har det varit ända sedan jag kom hit 2020. Någon är missnöjd med speltid, träningen, tränaren eller vad fan som helst. Det är jag van vid. Men jag är inte van vid att en missnöjd spelare tar det till media.

Han tillade:

- Men det är ett fritt land.

Fotbollskanalen söker KFF:s sportchef Jörgen Petersson. 

Publicerad 2024-06-17 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto