Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Varbergs Carlsson svensk mästare - utan att ha spelat en minut: "Inte samma grej"

Allsvenskan

GÖTEBORG. På eftermiddagen spelade Tobias Carlsson match för Varbergs Bois.
Sedan dök han upp på BK Häckens guldfest.
- Det får man passa på att vara med på, säger Häcken-lånet till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/TT.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Häcken i spelaren ovan.

På grund av hård konkurrens om de defensiva platserna i BK Häcken lånades Tobias Carlsson, 27, i somras ut till Varbergs Bois. Det blev inte en enda spelad minut i Häcken i år, men under söndagen blev Carlsson svensk mästare efter att Hisingslaget besegrade IFK Göteborg med 4-0.

- Det är ju så klart otroligt kul, även fast man inte har spelat någonting i år och nu dessutom är utlånad. Det är ju roligt, och framför allt så unnar man alla spelare och ledare det här. De har gjort ett otroligt jobb, så det är väldigt välförtjänt, säger Carlsson till Fotbollskanalen. 

Hur känns det med tanke på att du inte har spelat någonting?

Annons
- Man kan väl aldrig bli lika glad som man är när man spelar och är delaktig. Det blir en annan grej. Samtidigt är man väldigt glad ändå. Men samma grej blir det ju inte. 

I fjol fick Carlsson en hel del speltid när Häcken slutade på en tolfte plats i allsvenskan. Han menar att han gläds åt resan som klubben stått för i år. 

- Ja, verkligen. Man får ju se det positivt. Anledningen till att man inte spelar i år är ju konkurrens och att laget går så otroligt bra. Det ska man inte klaga på.

Under söndagseftermiddagen, parallelt med Häckens guldmatch, föll Varbergs Bois med 2-5 hemma mot Malmö FF. Då fanns Tobias Carlsson med i startelvan, men bara några timmar senare dök han upp på Häckens guldfest på Bravida arena. 

Fanns det någon tvekan att vara med på firandet?
- Nej, det var det väl egentligen inte. Fan, en guldfest får man ju kanske bara en gång. Det får man passa på att vara med på. 

Annons

Känns det okej med tanke på att du ändå tillhör Häcken?
- Ja, då måste man få vara här. Det tycker jag. 

Efter säsongen löper 27-åringens låneavtal med Varberg ut. Då är planen att återvända till Häcken för att ta upp kampen om en startplats. 

- Ja, det är grundtanken. Jag har tre år kvar på mitt avtal, så det är grundtanken. Sedan får man väl så klart prata ihop sig om hur man ser på saker och ting.

Har det förts några diskussioner om förlängt lån eller permanent flytt till Varberg?
- Nej, ingenting, säger Tobias Carlsson. 

Publicerad 2022-10-31 kl 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto