POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

SÅ GICK DET FÖR TURKIET ALL STARS - här är hela listan

De drömde om proffslivet utomlands. Men vad hände sedan?
Fotbollskanalen.se har hela listan över de kontrakstlösa svenskar som åkte på transferläger till Turkiet.

När resan summeras står det klart att sex personer slöt avtal utanför Sveriges gränser. Två av dessa, Markus Jonsson i Grekland och Andreas Haddad i Oman, hamnade i högstaligor. Fyra skrev på för mindre lag i Turkiet, Holland eller Schweiz.
Resterande 13 åkte hem till svenska superettan eller lägre divisioner.

Abgar Barsom
Syrianskas värvning av den rutinerade mittfältaren släppts ned som en bomb. Abgar Barsom, tidigare i norska Fredrikstad, presenterades av klubben i mitten av mars. Enligt Hasan Cetinkaya fanns bud från turkiska Orduspor.

Kristoffer "Poppen" Björklund
Den tidigare Bajen-målvakten blev strax före påsk klar för storsatsande Assyriska men får tufft att konkurrera med Magnus Bahne. 31-åringen som inte fick fortsatt förtroende i Hammarby gör sin förra lagkamrat Haris Laitinien sällskap.

Markus Jonsson
AIK:s Mr.100 procent fick till slut till sitt utlandsäventyr efter SM-guldet i höstas. 28-åringens kontrakt med grekiska Panionios sträcker sig fram till sommaren 2012.

Haris Laitinen
Hammarby erbjöd inte Laitinen något nytt kontrakt som efter träningslägret i Turkiet blev klar för Assyriska den 22 februari. Laitinen ska ha jagats av ett lag i Rumänien efter lägret men tackade nej.

Kristoffer Näfver
Talangen växte aldrig ut till den storspelaren som många trodde och efter några tunga säsonger i Örebro lånades han ut till Djurgården och Assyriska. Turkiet-äventyret resulterade sedermera till en plats i Henrik Larssons ”nya” Landskrona.

Andreas Haddad
Anfallaren gjorde sig ett namn för Assyriska under 2005 men har sedan haft stora skadeproblem. Var en av få på lägret som fick kontrakt i en förstaliga, i Al Orouba i Oman.

Felix Magro
Schweiz-italienaren har ett förflutet i Grasshoppers, Udinese, Landskrona, Djurgården och senast Norrköping. Han jagade i vintras sin tionde klubb och uppges nu spela i andraligan i Schweiz.

David Durmaz
Den tidigare Gais-spelaren och MFF-spelaren flyttade till Turkiet sommaren 2009 men det slutade med att han jagade utlandskontrakt i januari. Skrev istället på ett ettårskontrakt med Ljungskile.

Emra Tahirovic
Den tidigare ÖSK- och HBK-anfallaren ämnade ”All star-laget” redan första veckan. 22-åringen som tillhörde FC Zürich valde då spel i den holländska division 2-klubben MVV.

Anatoli Ponomarev
Skrev på för Orduspor i turkiska andraligan efter lägret i Turkiet och han är fortfarande kvar i klubben.

Christos Christoforidis
Den tidigare allsvenske anfallaren hade svårt att finna ny klubb och hamnade till slut i division 2 och FK Linköping.

José Monteiro
Mittbacken stannade till slut i Hammarby. Provspelade bland annat i Skottland i jakt på kontrakt men får rikta in sig på superettan.

Elias Storm
Den förre Dif-spelarens kontrakt med Haugesund gick ut i vintras och han letade länge ny klubb. I slutändan blev det Sirius i division 1 norra.

Gabriel Ucar
Den förre Landskrona- och Assyriska-spelaren stannade i slutändan i Ängelholm.

Mattias Bulun
Han hade också kontrakt med Orduspor i turkiska andraligan men hoppade av efter en dag för att han har en nyfödd dotter. Valde till slut moderklubben Gunnilse i division 2.

Erik Bassombeng
Kamerun-spelaren blev till slut kvar i Örebro SK där han under två säsonger gjort 35 matcher.

Malick Jobe
Den tidigare Vasalunds-anfallaren är på gång till Enskede.

Olcay Senoglu
Danske anfallaren spelade allsvenskt i Trelleborg 2007 och har därefter spelat för Frem innan han fick kontrakt med Blokhus FC i danska tredjeligan.

Adem Kücükgöl
Skrev på för Fethiyespor i turkiska tredjeligan.

Publicerad 2010-04-06 kl 17:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå