Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SÅ GICK DET FÖR TURKIET ALL STARS: "Åker man för kontrakt blir man besviken"

Superettan

Abgar Barsom var en av dem som åkte ner på träningslägret i Turkiet. Många åkte med drömmen om lukrativt proffskontrakt – Barsom åkte för att kunna träna fotboll.
– Åker man ner för att få kontrakt blir man nog besviken, säger Barsom till fotbollskanalen.se

I januari tidigare i år åkte ett gäng arbetslösa svenska fotbollsspelare ner till Antalya i Turkiet med drömmen att träna och spela till sig ett högavlönat proffskontrakt. Det pratades om Ryssland och Turkiet för dessa spelare – för många blev det Superettan. Abgar Barsom var en av dem.

– Det är bra lag där. Klubbarna där nere är ju inte dumma, de vill ju ha en scoutad spelare. Att köpa a’ la minute i dagens fotboll – det är det inte så många klubbar som gör.

Om sex dagar gör han debut för Syrianska FC, och Barsom menar att lägret var bra för honom. Han fick träna och spela fotboll i bra förutsättningar när det var -20 grader i Sverige. Barsom säger dock att du måste veta vilket syfte du har för åka på resan, för att inte bli besviken.

Annons

– Om man har förhoppningarna ”att jag åker ned två veckor så kanske jag får ett proffskontrakt” – då tror jag att många kommer att bli besvikna.

Det var agenterna Hasan Cetinkaya och Oliver Cabrera som arrangerade resan ner till Antalya. Enligt Barsom var det mycket som var bra med resan – som dock har en del synpunkter på resan.

– Det finns mycket saker man kan göra bättre, det är jag övertygad om. Man kan styra det på ett helt annat sätt och göra det mer strukturerat, men för att göra det a la minute så var det nog okej.

Hur kan man göra det mer strukturerat, menar du?

– Det var en del grejer, det är inte lätt att komma in på planer och så där. Men det var en första gång, de gjorde det på två dagar – så det kan ju bara bli bättre.

Barsom säger att han skulle rekommendera för andra spelare att åka på en liknande resa om den arrangeras igen nästa år. Men inte för att få ett proffskontrakt – bara för att hålla igång fotbollen.

Annons

– Om man åker dit och tänker ”det är en bra miljö där jag kan träna fotboll mot lika bra eller bättre spelare och får möta internationellt fotboll” – då är det nog bra en tanke.

Publicerad 2010-04-06 kl 17:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto