POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BELGIEN
4v

Anderlecht utsatt för polisrazzia - belgisk polis utreder ekonomisk brottslighet

Foto: Bildbyrån.

Belgisk polis utförde i dag en razzia mot Anderlecht. 
Detta med anledning av en utredning rörande ekonomisk brottslighet. 

Den belgiska storklubben Anderlecht blev i dag föremål för en polisrazzia. HLN rapporterar att 30 poliser, under onsdagsmorgonen, klev in på klubbens träningsanläggning, samtidigt som åklagaren även bekräftar att ytterligare två razzior ägde rum på adresser som har koppling till klubben. 

HLN skriver att razziorna är en del av en utredning om penningtvätt och annan ekonomisk brottslighet som ska vara inriktad på spelaragenter. Dessutom ska även polisen ha utfört en razzia mot det belgiska fotbollsförbundet och lagt beslag på olika filer om övergångar för research.

Vidare uppger tidningen att polisen undersöker agenter och övergångar som ägde rum under tidigare ordföranden Roger vanden Stocks och tidigare sportchefen Herman van Holsbeecks tid i klubben. Anderlechts nye president Marc Coucke ska därmed inte ha någon koppling till affärerna som är under utredning. 

HLN skriver vidare att Anderlecht inte var informerat om razzian på förhand och att klubben inte vill ge några ytterligare kommentarer mer än att klubben samarbetar med polisen.

Vidare rapporterar tidningen att åklgaren bekräftar att den här utredningen inte har en koppling till "Operation rena händer", som den stora ekobrottshärvan kallas som blossade upp i oktober i fjol i Belgien. Då slog polis, efter ungefär ett års utredning, till mot en rad klubbar och personer inom fotbollsbranschen. 44 räder genomfördes på olika platser i Belgien, och totalt 14 stycken i länder som Frankrike, Luxemburg, Cypern, Montenegro, Serbien och Makedonien.

Fotbollskanalen gjorde i november i fjol ett nedslag på "Operation rena händer" i olika delar som går att läsa via länkarna i faktarutan nedan. 

Publicerad 2019-04-24 kl 12:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå