Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Engvall efter nya kontraktet: "Kan hjälpa klubben till framgång"

Jupiler Pro League

Gustav Engvall förlängde i veckan sitt kontrakt.
Men han utesluter inte en framtida flytt från Mechelen.
- Jag strävar efter att ta ett ännu större steg i karriären, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Gustav Engvall, 25, har under senaste två åren haft stora skadeproblem i Mechelen. Anfallaren gjorde två mål och tre assist på tio matcher förra säsongen och gjorde i januari i år ett mindre ingrepp i knät efter tre assist på elva matcher den här säsongen. Engvall har sedan dess inte spelat, men skrev i veckan på ett nytt avtal till sommaren 2024. 

Nu berättar Engvall att han är glad över det nya kontraktet. 

- Det känns jättebra med tanke på min historia de senaste åren. Jag har haft en skada i knät, som hållit mig borta. När jag är "fit" och spelar bra kan jag dock hjälpa klubben till framgång. Det vet både jag och klubben. Det är därmed win-win både för mig och klubben. Jag ser fram emot att visa upp mig efter två säsonger med knapp speltid, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Engvall menar vidare att det betyder mycket för honom att klubben ville förlänga trots hans skadeproblem. Sportchefen Tom Caluwe sa dessutom, i samband med att det nya kontraktet offentliggjordes, att klubbens tro på svensken är enorm. 

- Det är jätteskönt. Jag har snackat med Tom om det också och det är fint att de tror på mig. Jag gjorde även avtryck innan jag blev skadad och jag har bevisat att jag har kvaliteter som Mechelen behöver. Det är en win-win-situation. De får ha kvar mig något år extra, och jag får tid på mig att komma tillbaka i full form och visa vad jag kan. 

Vad gör att du trivs bra i Mechelen och i Belgien?
- Jag trivs bra med spelarna, tränarna och i klubben. Mechelen är även en stor klubb i Belgien som har tagit steg varje år. Om vi har en bra säsong kan vi vara med i topp-6, så det är såklart en morot att ha inför varje match. 

ANNONS

Anfallaren berättar dock samtidigt att det nya kontraktet inte betyder att han kommer att stanna ända till 2024. Han kan mycket väl lämna tidigare än så. 

- Jag stänger inga dörrar för att ta nästa steg, då det är min ambition. Det är inte så att jag absolut är kvar i Mechelen i tre år till. Det är upp till mig och hur jag presterar. Det är så fotbollsvärlden är, säger han och fortsätter:

- Jag är inte allt för gammal än. Även om jag har haft två halvdana säsonger vet jag vad jag har för kvaliteter och det vill jag visa. Jag började bra första säsongen i högstaligan och jag vill visa vad jag kan. Jag strävar efter att ta ett ännu större steg i karriären. 

Engvall är även tillbaka i full träning och hoppas snart göra comeback på planen igen. 

- Vi har några play off-matcher kvar, så jag kan nog vara delaktig i någon match och i bästa fall i flera matcher, säger han. 

ANNONS

Mechelen har fem matcher kvar att spela av säsongen i Belgien. 

Publicerad 2021-05-06 kl 19:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto