Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

BELGIEN
47v

Kujovic sågas av egna tränaren: ”Ingen bra situation för honom här i Gent”

Foto: Scanpix

Emir Kujovic lämnade Sverige för Gent som regerande allsvensk skyttekung. Nu sågas han av tränaren Hein Vanhaezebrouck.
- Han kan göra mål, det är sant, men på den här nivån behöver man något mer, säger tränaren till Het Nieuwsblads i en intervju som Sportbladet tagit del av.

När Emir Kujovic lämnade IFK Norrköping och allsvenskan för belgiska ligan gjorde han det med flaggan i topp. Anfallaren tog, förutom SM-guld, även hem skytteligan 2015.

Men väl i Gent har det inte gått speciellt bra. I en intervju med Het Nieuwsblad, som Sportbladet fått ta del av, sågas Kujovic fullkomligt av tränaren Hein Vanhaezebrouck. På frågan varför svensken inte fanns med i matchen mot Sjachtar Donetsk är svaret ärligt:

- En spelare som inte platsar i en vanlig cupmatch mot ett lag från andradivisionen (Lierse) är inte lösningen i en match mot Sjachtar, säger tränaren.

- Det är ingen bra situation för honom här i Gent. Han kan göra mål, det är sant, men på den här nivån behöver man något mer. Att bara kunna göra mål räcker knappast. Du måste ju vara delaktig i spelet, pressa motståndarnas defensiv.

Historiskt sett har svenskar ofta haft det svårt i just den belgiska ligan. Kujovic verkar inte var något undantag.

- Jag vill spela mer. Jag har kommit dit för att spela. Men jag har haft snack med tränaren också så jag vet vad som gäller, sade Kujovic under landslagssamlingen i september.

Men ska man tro Vanhaezebrouck verkar det alltså inte som att det lär bli verklighet. 

- Det finns många saker som gör det svårt för honom att lyckas i mitt lag. Om jag tror att situationen kan ändras för honom snabbt? Jag tror att det blir väldigt svårt för honom, säger Vanhaezebrouck.

Publicerad 2016-10-22 kl 12:01
BELGIEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER