POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
JUPILER PRO LEAGUE
1v

TV: Stor skillnad mellan Celtic och Gent för Lustig: ”Kunde inte gå ut på stan vid förlust”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Lustig i spelaren ovan.

Mikael Lustig bytte Celtic gör Gent i somras.
Det gör en stor skillnad, särskilt för vad som händer när laget förlorat.
- Set är skönt att inte känna att om vi förlorar så kan jag inte gå ut och käka på en restaurang på några veckor, säger försvararen till TV4.

När Sverige förbereder sig att ta sig an Malta i EM-kvalet kommer Mikael Lustig från en intensiv period med klubblaget Gent. Försvararen har gjort 14 matcher för den nya klubben i inledningen av säsongen och fick därför stå över 4-0-förlusten mot Club Brügge i helgen.

- Det har varit extremt mycket matcher och vi mötte ett riktigt bra lag, så vi vilade ett par, tre spelare från matchen i torsdags. Såklart att det var en stor match för oss och en match jag ville spela, men tränaren ville ha mig på bänken och då blev det så, säger 32-åringen till TV4.

Lustig kom till Gent efter åtta år i skotska Celtic. Han menar att han efter ett par månader har märkt av skillnaden i det nya livet i Belgien.

- Det är extrema skillnader. Celtic är en extremt stor klubb och betyder mycket för folk i Glasgow. Livet i Gent är annorlunda. Det klart att det är många som bryr sig men det är inte direkt att folk vet vem jag är när jag går på stan. Så, på det sättet är det skillnad, säger Lustig.

TV4: Är det skönt?
- Det är ganska skönt. Jag har levt under den pressen i åtta år. Jag tyckte om det i vissa stunder men det är skönt att inte känna att om vi förlorar så kan jag inte gå ut och käka på en restaurang på några veckor. Just den känslan kan vara ganska skön.

När han ansluter till landslaget är det i en ytterst tät kamp om andraplatsen bakom Spanien för att ta sig till EM. Lustig menar att Sverige borde slå Malta och att de kan få med sig poäng mot Spanien om de gör en bra match.

- Oerhört viktiga matcher såklart. Det börjar dra ihop sig och det ser ut som att Spanien vinner gruppen, sen är det tre lag som slåss om andraplatsen. Det blir tajt hela vägen, säger försvararen.

Se intervjun med Lustig i spelaren högst upp.

Publicerad 2019-10-10 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå