Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenskar på planen i misstänkt matchfixning i Belgien

Jupiler Pro League

Korruptionsskandalen i Belgien växer, där flera matcher utreds för misstänkt matchfixning. Däribland mötet mellan KV Mechelen och Waasland-Beveren, där både Isaac Kiese Thelin och Erdin Demir spelade 90 minuter i Beverens förlust.

Foto: Bildbyrån

I går genomfördes 57 polisräder som en del i en utredning om ekonomiskt bedrägeri, pengatvätt och matchfixning inom belgisk fotboll. Bland de gripna fanns bland annat Club Brügges tränare Ivan Leko och toppagenten Mogi Bayat.

- Matchfixning underminerar idrottens integritet. Justitiedepartementet arbetar för en rättvis idrott, sa Belgiens justitieminister Koen Geens i ett uttalande.

Nu kommer det mer information om utredningen. Enligt De Standard är en av de gripna agenten Dejan Veljkovic. Veljkovic ska enligt tidningen förra säsongen försökt manipulera resultaten i belgiska ligan för att se till att Gustav Engvalls nuvarande klubb Mechelen klarade sig kvar, eftersom han har flera klienter i klubben. Engvall kom till klubben i somras.

ANNONS

Men Veljkovic lyckades inte påverka resultaten tillräckligt mycket och Mechelen åkte ur i sista omgången, trots att man slog Waasland-Beveren med 2-0. Detta eftersom bottenkonkurrenten Eupen slog Mouscron med 4-0 och därmed gick om Mechelen med ett måls bättre målskillnad.

Enligt De Standard är nu bägge de matcherna under utredning av polisen för matchfixning. Både Isaac Kiese Thelin och Erdin Demir spelade 90 minuter i Waasland-Beverens förlust, men tidningen rapporterar inte om några spelare i den påstådda matchfixningen. Bägge spelarna har också lämnat klubben, då Kiese Thelin gick till Bayern Leverkusen och Demir lämnade för Zulte Waregem under sommaren.

Förutom Veljkovic rapporterar tidningen att även ett antal styrelseledamöter från både Mechelen och Waasland-Beveren greps för förhör, bland dem fanns Mechelens ägare Olivier Somers och Beverens ordförande Dirk Huyck.

ANNONS

Polisen ska också ha avlyssnat Veljkovics telefon och hittat att han hade regelbunden kontakt med två domare, Sébastien Deleriére och Bart Vertenten, som nu båda är misstänkta i härvan.

Publicerad 2018-10-11 kl 21:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto