POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Levantes tränare och lapparna i omklädningsrummet

Jag fortsätter med att outa min vurm för tränare i La Liga. Senast var det Manuel Pellegrini, nu Levantes Juan Ignacio Martínez som kallas för JIM.

Jag gillar honom med och tror att det är för att han verkar vara så otroligt normal, ungefär som en gympalärare eller en busschaufför. Ödmjuk, vänlig och omodern. Motsatsen till José Mourinho typ (även om portugisen också är otroligt fascinerande).

 

I vilket fall som helst stod hans lilla Levante för en praktskräll ifjol då laget, under hans första säsong i La Liga, fixade en sjätteplats och en EL-plats. Pizza och öl sades vara en förklaring.

Och nu ska ”Grodorna” spela i Europa för första gången i klubben 102-åriga historia.

Det är knappt så att JIM kan ta in det.

– Igår käkade jag ihop med en kompis och vi mindes tillbaka till när vi för fem år sedan, i Tercera (fjärdedivisionen) satt och skrev startelvor och spelsystem på servetter. Nu är jag i en privilegierad position och tänker på alla vänner som jag lärt känna längs vägen, sa han i förmiddags.

JIM har dock inte fått till samma starka inledning som förra säsongen. Framför allt har det då så stabila försvarsspelet svajat rejält. Åtta insläppta mål och endast fyra poäng har det blivit på fyra matcher. Och det sved förstås när främste målskytten Arona Koné (15 ligamål) flyttade till Wigan i somras.

Presidenten Quico Catalán har varit väldigt tydlig med att det är ligan, och att inte åka ur den, som är prio nummer ett den här säsongen för Levante. Europa League är bonus. Det vet JIM, men han är förstås inte beredd att ge upp innan turneringen satt igång.

– Det handlar om att njuta av stunden nu. Alla pratar om att det är en överkomlig grupp och det är sant att motståndarna inte har så tunga namn men Twente eller Hannover spelade nyligen Champions League. Och ni kommer att se att Helsingborg är ett mycket tufft och starkt lag.

För att förbereda spelarna inför morgondagens match har JIM som vanligt satt upp massor av lappar i omklädningsrummet. På spelarnas skåp sitter nu information om Helsingborgs styrkor, de farligaste spelarna och hur svenskarna brukar starta sina anfall.

Ni kan få en bild av hur det ser ut genom den här sköna videon då vi får följa med in i Levantes omklädningsrum på Ciutat de Valencia. Missa inte altaret med den lilla grodan!

Jag nämnde tappet av Koné. Dessutom har Xavi Torres försvunnit till Getafe, men tio spelare har lockats in – för omkring tre miljoner kronor.

– Jag är nöjd. Truppen är lika stark som i fjol och på vissa platser är vi till och med bättre. Vi har förbättrat konkurrensen om platserna men tre, fyra väldigt viktiga spelare har stuckit. Det är förståeligt, andra lag har större ekonomisk makt, säger sportchefen Manolo Salvador.

Han är dock lite orolig över de högt ställda förväntningarna från fansen. Han har aldrig fått lika många mejl som inför den här säsongen.

– Vi har växt under fyra säsonger, vi har tagit oss till Europa och det verkar som om att det finns viss misstro nu. Alla vill ha mer men vi måste behålla fötterna på jorden och lära oss lida. Se bara hur det gick för Celta och Osasuna som spelade i Europa och det gjorde att de åkte ur. Jag hoppas verkligen inte att det händer med Levante.

 

Vad innebär konkurrenskraftig?

Positiv attityd.

Att ge max.

Ärlighet mot sig själv.


Publicerad 2012-09-19 kl 19:15
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto