Galenskap i Madrid

Johanna Garås blogg

Jag hoppas verkligen att ni inte missade första halvlek på Atlético-Barcelona igår.

Jag pustade ut i paus och konstaterade:

Skärmavbild 2015-01-29 kl. 07.26.25

Fem mål (varav Torres 1-0 kom efter 40 sekunder), straffar som borde varit och inte borde ha varit, böljande spel och Jordi Alba sänkt av en flagga

Tyvärr blev andra halvlek förstörd av utvisningen av Gabi. Han såg rött under pausvilan och hävdar själv att han enbart hade sagt till domaren att Atlético borde fått en straff och utvisning med sig.

Med tio man (nio mot slutet) orkade inte hemmalaget komma igen. Pausresultatet 2-3 stod sig matchen ut.

Kolla in sammandraget HÄR.

Den klart sjukaste sekvensen skedde dock mot slutet då Arda Turan kastade sin sko mot den assisterande domaren HÄR. Frustration personifierad.

Madridtidningarna har valt samma ord för att beskriva drabbningen: galenskap.

as.750

”Galen match”

marca.750

”De blev galna”

I Barcelona fokuserar man främst på Neymars starka insats.

***

I kväll ska alltså övriga kvartsfinaler avgöras.

Barcelona ställs mot Villarreal eller Getafe. Den gula ubåten leder med 1-0 inför returen i Madrid.

Espanyol vann lite oväntat med 3-1 hemma mot Sevilla som dock lyckades trycka in ett viktigt bortamål i slutminuterna.

Mötet på La Rosaleda mellan Málaga och Athletic slutade 0-0. Baskerna ska enligt Mundo Deportivo ösa på framåt.