Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grattis Norge!

Johanna Garås blogg

Det är bara att erkänna att jag än en gång är lite avundsjuk på norrmännen. Fast vintersportsdominansen struntar jag egentligen i. Det är när de lägger sig i lagsporter som det känns jobbigt.

Jag önskar att det vore vi som hade en ung grym spelare i världens största klubb.

Om 16-årige Martin Ødegaard lyckas bli så bra som många tror att han kommer bli så lär vi förstå om några år hur norrmännen har känt sig under vårt Zlatan-decennium…

Skärmavbild 2015-01-22 kl. 14.47.34

Real Madrid lyckades alltså ”få” spelaren som alla klubbar ville ha. Känn ingen press nu Martin

Läs vad han sa på presskonferensen HÄR.

***

Det bjöds inte direkt på någon galafotboll igår i Spanien – endast två mål på tre kvartsfinaler, varav ett på straff.

Málaga och Athletic spelade 0-0 medan Villarreal besegrade Getafe med 1-0.

Mötet på Camp Nou slutade 1-0 efter att Lionel Messi tryckt in returen på sin straff bakom Jan Oblak.

Annons

mundodep

”Messi än en gång”

Jag får erkänna att jag inte såg målet i direktsändning. Jag befinner mig på andra sidan jorden och ställde faktiskt klockan på 04 för att kunna se matchen. Tror ni inte att jag somnade en bit in på andra halvlek…

Men jag såg Ivan Rakitics smekning fram till Luis Suárez – när uruguayaren sköt över! Mama mía, vad vackert! Och vilken miss!

Skärmavbild 2015-01-22 kl. 15.30.32

Det jag såg av Barcelona (förutom Suárez miss dårå) gav åter en positiv bild. Vad är det som har hänt med katalanerna på sistone? Efter den där krisveckan efter nyår, då Messi och Luis Enrique hade sin beef, har vi fått se ett helt pånyttfött lag. Och inte minst en Messi som nu ger allt, både med och utan boll.

Vi får inte heller glömma att Barcelona faktiskt bara har släppt in ett enda mål på sina fem senaste matcher. Det var Mario Mandzukics straff i ligamötet som Barça vann med 3-1. Piqué och Mascherano har sett riktigt stabila ut och Claudio Bravo har inte gjort någon besviken sedan han kom.

Annons

Returen på Vicente Calderón är helt öppen, Atlético är ju väldigt starka hemma. Men visst är det en fördel för Barça att ha hållit nollan då ett bortamål på onsdag skulle väga dubbelt.

marca

”Det går att vända”

***

Vad mer? Jo, det snackas om att Asier llaramendi, som Real Madrid köpte för 38,9 miljoner euro för 1,5 år sedan, är på väg bort.

Athletic Club vill väldigt gärna köpa loss baskern, men Real Sociedad kan blanda sig i affären och köpa hem honom igen.

***

I kväll spelas den första kvartsfinalen i Copa del Rey mellan Espanyol och Sevilla. Det är avspark klockan 22 svensk tid. Jag tänker inte ens försöka ställa klockan…

Publicerad 2015-01-22 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto