Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gangstern som tog hand om Messi

Johanna Garås blogg

Jag satt och slösurfade på onsdagskvällen och fastnade på Marcas hemsida för rubriken på den artikel som hade flest läsare:

”Barça kontrakterade mig för att köra hem fulla spela”

Alltså, det är svårt att inte klicka på en sådan rubbe…

Det visade sig vara La Gazzetta dello Sport som publicerat en intervju* med den före detta bankrånaren Daniel Rojo, även kallad ”Miljönären”, som enligt tidningen ska ha fått olika uppdrag av den katalanska klubben under fem års tid.

Jag blev tvungen att googla lite mer. Enligt det här långa reportaget i Anfibia snodde Dani, El Rojo (som har numera kallar sig) första gången stålar från sin morfar som sjuåring – och bytte pengarna till pussar från tjejkompisarna.

– Jag var inget snällt barn. Man föds till vissa saker…

ANNONS

I Rojos fall var det visst rån han (eh) skapades för. Många sådana. Ibland fyra om dagen. Det skulle gå snabbt, det skulle handla om mycket pengar och ingen fick komma till skada.

Rojo var på 80-talet en av Spaniens mest kända gangsters. Det var då han fick smeknamnet ”Miljonären”. Och han lade enligt egen utsago mycket av intjänade pengarna på droger och prostituerade.

Under en lång fängelsevistelse bad han 1993, efter 25 års knarkande, om hjälp mot drogerna. Han hamnade på ett behandlingshem, fick terapi och valde att jobba från sju på morgon till elva på kvällen för att vänja sig av vid beroendet. Fem år senare släpptes han.

Den spanske rockstjärnan Loquillo erbjöd Rojo, som för övrigt är runt 1,90 och väger 100 kilo, jobb som säkerhetsvakt. Inom kort tid ville fler musikkändisar kontraktera honom. En av dem var den argentinske artisten Andrés Calamaro.

ANNONS

– Vilken artist gillar inte ha en mafioso som brukade råna banker vid sin sida?

Sen kom dagen då Daniel Rojo ombads skydda en ung lovande fotbollsspelare som skulle till en tillställning för att skriva autografer.

– Det var första gången jag tog hand om Messi, en liten kille som inte körde bil. Jag blev ombedd att åka förbi hans hus och hämta honom. Hans pappa var stort fan av Calamaro och eftersom jag även tog hand om Andrés så blev vi kompisar. Vi ses fortfarande och går ut och käkar ibland.

För två år sedan släppte Daniel Rojo boken ”Confesiones de un gánster de Barcelona”, typ ”En Barcelonagangsters bekännelser”. Han verkar ha uppdaterat den nyligen, eller skrivit en ny, eftersom titeln på boken i den här tv-intervjun från i somras är ändrad.

***

Och så då till citatet i Marcarubriken.

I intervjun* i La Gazzetta dello Sport berättar Rojo om uppdrag han gjorde för Barça som klubben.

ANNONS

– Jag började jobba för Barcelona då Rijkaard var tränare. Klubben skickade mig för att hämta spelade som hade druckit för mycket och som därför inte kunde köra bil.

– En gång såg jag hur en spelare hade oralsex med två systrar i VIP-avdelningen på ett diskotek. Men vad skulle Rijkaard säga? Han var inte heller något praktexemplar på gott uppförande.

”Miljönären” berättar också att han anser att Messi först nu verkligen har börjat leva livet.

– Han brukade sätta sig bredvid mig när han åt för att lyssna på mina berättelser om livet. Han hade inte mycket att komma med. Fram till nu har han bara tränat och spelat, han fick inte ens lov att träffa tjejer.

– Det är först nu han har upptäckt vad det innebär att leva. Jag träffar dem ibland. Förra året åkte jag och kollade på en Barcelonamatch och sprang på Leo. Han var med två jättesnygga tjejer och senare fick jag reda på att den ena var hans flickvän Antonella, och den andra Mascheranos fru så vi käkade middag ihop. I slutet av kvällen åkte Leo med mig hem – han körde och jag satt där bak.

ANNONS

(Jag vet inte riktigt hur jag känner kring fingerpistolen…)

* Dani El Rojo hävdar på Twitter här att han inte gjort någon intervju med La Gazzetta dello Sport, att tidningen har klippt ihop citat från boken och tidigare intervjuer samt hittat på några. Han twittrar också att han aldrig fick uppdrag direkt från FC Barcelona.

Jag blev i alla fall sugen på att läsa den där boken.

UPPDATERING: I min jakt på sanningen frågade jag en vän på Gazzettan om den påstådda intervjun. Han svarade att det var en översättning av ett reportage i franska magasinet So Foot, att tidningen aldrig påstått att man intervjuat ex-gangstern.

Publicerad 2012-10-11 00:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto