Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hurra för Córdobas president

I kväll bortaspelar Barcelona åttondelsfinal i Copa del Rey mot Segundalaget Córdoba. Presidenten Carlos González vädjade igår i ett tv-inslag till Barçatränaren Vilanova:

– Lämna de bästa spelarna hemma, Tito!

González skojade också om att han har kollat med lokalpolisen om de kan anhålla Messi på något sätt.

Jag hade missat att Carlos González var en sådan frisk fläkt. En snabb bakgrundskoll visar att han var med i presidentvalsracet i Real Madrid 2009 men gjorde fiasko*. Det har även varit snack om att han skulle ta över Mallorca. Men det blev Córdoba som hans mormor (eller farmor) kommer från. Han tog över klubben 2011 och laget slutade under hans första säsong sexa i Segunda. Målet är att ta steget upp i La Liga.

Inför cupmötet med Real Sociedad i slutet av oktober spelade Carlos González in ett skönt YouTube-klipp riktat till den spanske kungen Juan Carlos I (Copa del Rey betyder Kungens Cup) där klubben bad fansen om stöd.

”Ers Höghet. Jag är Carlos González, ödmjuk president för Córdoba CF. Jag vänder mig till Er eftersom jag vet att Ni har det lite jobbigt där hemma – allt från era svärsöner, era döttrar, era fall, och inte minst elefanterna. Men jag vill säga Er något: oroa Er inte, det som hänt har hänt, det fyller mig med stolthet och tillfredsställelse att säga… att ER CUP ÄGER!”

González avslutar med att skicka en tröja till kungen eftersom Córdoba ”snart är tillbaka i La Liga!”

Inför kvällens cupmöte mot Barcelona har González spelat in en ny video. Den är riktad till Kataloniens regionspresident Artur Mas som i regionsvalet för några veckor sedan tappade stöd. Mas är stor förespråkare för att Katalonien ska bli självständigt och lämna Spanien.

”Artur, jag är Carlos González, ödmjuk president för Córdoba CF. Jag vänder mig till Er eftersom jag vet att Ni haft det jobbigt hemma på sistone. Usch, vilken pärs regionsvalet måste varit! Hur kunde folk inte rösta på Er?! Oss presidenter emellan, har Ni verkligen tänkt igenom det där med självständighet? Jag känner att Ni har glömt en sak – att cupen ÄGER – och Katalonien också! Det spelar ingen roll om man är för självständighet eller inte. Cupen ÄGER!

Om ni blir självständiga kan vi bara mötas i Champions League…”

González avslutar med att skicka en Córdobatröja till Mas. Frisk fläkt, som sagt.

***

Córdoba-Barcelona spelas klockan 20. Övriga avsparkstider här.

* = Jag frågade kollega Per Zander om González och presidentkandidaturen i Real Madrid 2009. Han svarade: ”Tja, det var ju inte hans kandidatur, han var nummer två i Onievas, som i sin tur gjorde en ordentlig “fuck up” och drog sig ur hela racet.” Då vet vi.

Publicerad 2012-12-12 kl 14:48
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons