Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hysén-hyss i Málaga

Johanna Garås blogg

Först ut, dagens framsida på MARCA som konstaterar:

”Jordens undergång? Omöjligt, om vi inte får se de här stormatcherna först”

Den sista ligaomgången före jul har tidigarelagts och därför avgjordes tre matcher redan i går kväll.

• Espanyol slog Deportivo med 2-0 och klättrar i tabellen. Sedan Javier Aguirre tog över har laget nu fyra raka matcher utan förlust!

(Om ni inte har sett reseprogrammet Europaguiden från Barcelona, då vi bland annat besökte Espanyols arena, klicka här.)

• Sevilla åkte på en ny förlust, borta mot Real Sociedad, och har sedan derbysegern bara mäktat med en poäng på de fem senaste matcherna. Jag betvivlar att tränare Michel lyckas få en särskilt rofylld jul.

Annons

• Rayo Vallecano imponerade stort genom att besegra Levante hemma med 3-0. Kolla in de snygga målen (2-0!) här.

I kväll möts Valencia-Getafe och Atlético-Celta, och i morgon spelas övriga fem matcher. Den givna höjdarmatchen är den på La Rosaleda klockan 20 mellan Málaga och Real Madrid.

Ser man enbart till statistik och historia är det givet att gästerna åker hem med minst en poäng.

Faktum är att senast ett lag från Málaga slog Real Madrid var 11 september 1983! Då hette stadens stolthet CD Málaga (den klubben gick i graven 1992 pga ekonomiska problem) och matchen slutade hela 6-2.

När jag var i Málaga för Offsides räkning intervjuade jag mannen som tränade laget då. Antonio Benítez berättade att just 6-2-matchen mot Real Madrid var hans stoltaste ögonblick under de 50 år han jobbat i klubben.

Annons

Med tanke på att ”Los Boquerones” har hemmaplan och bara släppt in tio mål på 17 omgångar ser jag det inte alls som en omöjlighet att Málaga vinner. Jag hittade bra införtexter här och här.

Julio Baptista, som varit skadad i evigheter men är på väg tillbaka, avslöjade att stämningen i omklädningsrummet är bra – trots att spelarna fortfarande inte fått de omkring 10-12 miljoner euro som klubben är skyldig dem.

Han publicerade den här bilden i morse på Instagram:

”Vilken smak min lagkamrat Recio har!!! Vi blev tvungna att att bränna de här gulliga gula kallingarna”

Ett hyss i Glenn Hyséns smak.

UPPDATERING: Nyss kom det här tunga beskedet från Uefa angående Málagas ekonomiska problem. Vinstpengarna släpps men klubben stängs av från Europaspel nästa säsong. Ett otroligt tungt straff. Läs mer här.

Publicerad 2012-12-21 13:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto