Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Tränarbyte, Málagakamp, Madridmissnöje och Pepframtid

Vi inleder väl med att Sevilla har bytt tränare igen. Míchel blir åter radiopratare medan förre Valenciacoachen Unai Emery tar (efter sitt misslyckande i Spartak Moskva) över. Sevilla ligger på tolfte plats i tabellen med 22 poäng på 19 matcher. Det är förstås ett stort misslyckande av den förre Realikonen.

***

Det är bråda dagar för Málaga. Igår fick klubben reda på anledningen till att UEFA stänger av dem från Europaspel nästa år. Nu har man tio dagar på sig att överklaga till CAS, idrottens skiljedomstol. Klubben hävdar att man inte längre har några problem med skulder/ekonomin och är därför ganska optimistiska.

Laget ska dessutom möta Barcelona – som man förlorade mot i söndags – två gånger till, i cupen, i morgon och den 24 januari.

***

Real Madrid och Valencia möts redan i kväll i cupen, på Bernabéu. MARCA laddar inför matchen med att avslöja att Mourinho skällde ut Di María å det grövsta i Pamplona. Tränaren ska ha skrikit att argentinaren latat till sig sedan han förnyade (förbättrade) sitt kontrakt.

Vi var i söndagens program inne på att Mourinho nu krigar på alla möjliga fronter och att den spanska pressen inte längre håller tillbaka. Alla “vet” att portugisen kommer försvinna, frågan är bara när.

El País (Spaniens motsvarighet till DN) har tagit fram en grafik över Madrids katastrofinledningen på säsongen och jämfört den med Mourinhos två tidigare år.

El País (artikeln är skiven av en reporter som hela tiden varit Mourinhofientlig, ska tilläggas) citerar även två anonyma Real Madridspelare kring missnöjet i omklädningsrummet:

”Spelarna upptäckte för länge sedan att tränarens största prioritet var att rädda sitt internationella rykte.

– Vi orkar inte mer, säger en utländsk spelare som erkänner att spelartruppen är uppgiven.

– Han ljög när han sa att han skulle försvara oss utåt. Det enda han vill är att kasta skit på oss! Därför gör han livet surt för Casillas. Det är för att Iker, ända från början, har varit tydlig med saker och ting för gruppens bästa. Det är tydligt att hans (Mourinhos) intressen och lagets intressen inte alltid sammanfaller.”

En annan spelare, som citeras i artikeln, kritiserar Mourinhos taktiska kunskaper:

– Till slut, när det har gått två år utan att få veta vad man ska göra av bollen, utan att man getts någon annan lösning än kontringar, så uppstår en blockering. Med de vapen vi får av Mourinho är det enda vi kan göra att sjunka djupt och skjuta långbollar.

Ouch!

***

Vet ni förresten vad Xabi Alonso lyssnar på för musik? På den här, ”Soldier on” av Richard Hawley. Han tipsar i alla fall om den på twitter.

***

Slutligen så tycker jag att ni ska ta alla rykten kring Pep Guardiolas framtid med en nypa salt. Ni ska framför allt inte tro på rykten som inte kommer från Spanien. När han har bestämt sig lär nyheten sippra ut från Katalonien först.

***

Jag ska även nämna att övriga två cupkvartsfinaler spelas mellan Atlético-Betis (torsdag) och Zaragoza-Sevilla (i morgon).

Publicerad 2013-01-15 kl 12:03
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER