Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tråkigt efterspel

Johanna Garås blogg

Att man aldrig bara kan få vara helt nöjd efter en fantstisk underhållande och kvalitativ fotbollsmatch mellan Real Madrid och Barcelona. Efterspelet har dragit ner njutningen rejält.

Rapporteringen säger att delar av publiken på Bernabéu ska ha skrikit rasistiska tillmälen mot Dani Alves och kallat Messi “subnormal”, alltså utvecklingsstörd. Argentinaren ska ha spottat mot Madridbänken.

Efter slutsignalen ska Karanka ha sagt något till Messi, som svarade med att kalla andretränaren för ”Mourinhos marionett”. På presskonferensen igår veriferade Callejón sanningshalten.

[youtubeplay id=”oDbTYoPmNnw” size=”large”]

Det påstås också, från Madridhåll, att Messi ska ha muckat (sagt “vad fan tittar du på?”) med Álvaro Arbeloa på parkeringsplatsen och att han fick ledas bort av en Barcelonaperson.

Annons

– Att en motspelare väntar i en och en halv timme efter slutsignalen för att ge sig på en lagkamrat, framför dennes fru, är lite väl överdrivet. Ibland är de bra inte så bra och de dåliga inte så dåliga, sade Callejón igår.

Problemet med det uttalandet är bara att Barças buss lämnade arenan 45 minuter efter slutsignalen…

Från Barçahåll menar man att det handlar om en smutskastningskampanj från Madridhåll för att få Messi ur balans. Den sidan trycker på att Real Madrid satt i system att provocera argentinaren på planen och utanför.

Annons

 

Nåja.

Tråkigt eftersom det här kommer blossa upp igen inför returen på Camp Nou. Där riktas förolämpningarna oftast mot portugiserna Cristiano och Mourinho, och det lär inte bli mindre eller färre fula ord den här gången.

***

Gårdagens stora fotbollsnyhet i Spanien var annars att Vicente del Bosque tog ut truppen till landskampen mot Uruguay i Qatar 6 februari.

Ingen Michu eller Fernando Torres men däremot har Isco flyttats upp från U21 och David Villa är tillbaka trots att han knappt får spela i klubblaget.

Här förklarar Del Bosque besluten och här hela truppen: 

Victor Valdés (F.C. Barcelona)
José Manuel Reina (Liverpool FC)

Sergio Ramos (Real Madrid C.F.)
Gerard Piqué (FC Barcelona)
Carlos Puyol (FC Barcelona)
César Azpilicueta (Chelsea FC)
Jordi Alba (FC Barcelona)
Álvaro Arbeloa (Real Madrid CF)
Ignacio Monreal (Arsenal FC)

Annons

Andrés Iniesta (F.C. Barcelona )
Cesc Fábregas (FC Barcelona)
Sergio Busquets (F.C. Barcelona)
Santiago Cazorla (Arsenal FC)
Xavier Hernández (FC Barcelona)
Francisco Alarcón, “Isco” (Málaga CF)
Xabier Alonso (Real Madrid CF)

David Villa (F.C. Barcelona)
David Jimenez Silva (Manchester City FC)
Álvaro Negredo (Sevilla FC)
Pedro Rodríguez (F.C. Barcelona)
Juan Manuel Mata (Chelsea FC)

***

Och till sist, vissa saker förändras aldrig. Ever Banega dök upp på Valencias träning för sent – och “i dåligt skick”. Rubriken nedan lyder: “Banega – igen”.

Nu kan argentinaren stängas av i söndagens möte med Barcelona. Smart.

***

Låt mig avsluta med att säga grattis till Daniel Larsson som stod för en assist (till 2-0) igår när Valladolid tog emot Athletic. Matchen slutade 2-2.

Publicerad 2013-02-02 10:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto