Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När? Var? Hur?

Johanna Garås blogg

Då var finalisterna till årets Copa del Rey-final klara – Real Madrid möter Atlético Madrid, som slog ut Sevilla.

Men när, var och hur matchen ska spelas är oklart. Vi snackar ju om Spanien där man omöjligt kan ta snabba och fasta beslut om speltider.

Planen var att spela finalen den 18 maj – det beslutet togs på årsmötet i juli 2012 – men då avgörs som bekant (?) Schlagerfestivalen här i Sverige. Den direktsänds av statstelevisionen TVE som också ska sända cupfinalen. Det troliga är att matchen flyttas till fredagen 17 maj eller söndagen 19 maj.

Spaniens representanter i Schlagerfestivalen är ESDM (El sueño de morfeo)

Var cupfinalen ska avgöras är långt ifrån avgjort. Mestalla i Valencia är ett alternativ, så också Camp Nou i Barcelona. Jag tror dock att katalanerna kommer insistera på att bygga om toaletterna eller något liknande i maj för att slippa riskera att Real Madrid vinner en titel på Barças hemmaplan… Det pratas även om Vicente Calderón, trots att det är Atletis hemmaplan, samt San Mamés i Bilbao och La Cartuja i Sevilla.

Annons

Ett möte ska hållas i nästa vecka men bli inte förvånade om det inte blir av eller flyttas fram. This is Espain.

UPPDATERING: Atlético Madrid vill spela finalen i Madrid, inte minst för att supportrarna ska tvingas resa och betala dyra pengar. Real Madrid har föreslagit Mestalla eller La Cartuja men vill inte fördjupa diskussionen före tisdagens CL-match spelats.

 

Publicerad 2013-02-28 18:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto