Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När Sergio mötte Lionel

Johanna Garås blogg

Nyligen sändes en längre intervju med Messi på argentinsk tv. I den berättade han bland annat om att han brukar spela tv-spel anonymt mot vanliga dödliga människor, att han har mycket kort stubin, att hans pappa alltid hittar saker att kritisera i sonens matcher och att han brukar byta blöjor på lille Thiago etc.

En annan grej, som jag inte tror har fått någon uppmärksamhet i Sverige, var att Messi bekräftade den sköna storyn om hur det gick till när han träffade Sergio Agüero första gången.

El Kun” beskrev mötet såhär i höstas.

Det var två veckor före U20-VM i Holland 2005 och den argentinska truppen hade just samlats på högkvarteret i Ezeiza utanför Buenos Aires.

– Jag visste inte vem han var. Vi satt och åt på Ezeiza, han satt till höger om mig medan Garay och Formica satt mittemot. Det snackades om några skor. Så sa Leo något om USA och jag tänkte ”vem är det där?!” Jag brukade titta på fotboll men bara argentinsk, inte europeisk. Så jag frågade Leo: ”vad heter du?” Han kommer fortfarande ihåg det här och skrattar ihjäl sig åt det. Han svarade då: ”Lionel”. Jag frågade efter hans efternamn och han svarade: ”Messi”. De andra vid bordet sa: ”vet du inte vem han är?!” Jag hade ju hört att det fanns en bra spelare i Barcelona och fattade sedan att det var han… Senare såg jag honom på träningen och insåg hur bra han var. Och sedan fick vi dela rum under det VM:et.

Annons

Sedan dess är de BFF eller nåt. (Nej, Messi är inte längre även om det ser ut så här nedan.)

Här är en nytagen bild från Ezeiza på duon där landslaget samlats inför matcherna mot Venezuela och Bolivia. Ezequiel Lavezzi fick också vara med.

Det gick förresten rätt bra för Messi, eller “Kung Lionel” i U20-VM 2005.

Senare i kväll tänkte jag blogga lite om Guti och hans nya karriär som simhoppsdomare på tv. Enbart väsentligheter här på bloggen idag.

Publicerad 2013-03-19 18:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto