Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

David Villa kommer hem

Johanna Garås blogg

I kväll när Spanien tar emot Finland i Gijón kommer fokus framför allt ligga på två spelare.

Först ut: David Villa som för första gången sedan flytten till Valencia åter kommer tillhöra hemmalaget på El Molinón. Och det blir dessutom hans första landskamp sedan hösten 2011.

– En dröm som jag har haft länge blir sann. Sedan jag lämnade Sporting har jag drömt om att återvända som en spelare i hemmalaget, inte som motståndare. När jag har spelat här med en annan tröja på har det känts som om jag rånade mitt eget hus.

Skadan som Villa ådrog sig under klubblags-VM i december 2011 – han bröt skenbenet – höll honom borta från fotbollen i åtta månader. Han missade EM och har haft svårt att få speltid i Barcelona. Men nu är han tillbaka i form – och i landslaget.

Annons

– Vissa dagar kände jag en stor förbättring men andra tog jag steg tillbaka. Efter den andra operationen fick jag tillbaka smärtor som jag en gång hade kommit över och det var tufft. Som tur var hade jag familjen vid min sida.

– Ni skulle sett hur den äldsta tog hand om mig. Hon såg mig liggandes på soffan med benet i gips och frågade: “Pappa, vill du ha fjärrkontrollen? Vil du att jag ska hämta vatten till dig?” Hon var sju år och jag överraskades av hur hon lyckades förstå vad som hade hänt mig. Hon påminde mig till och med om att ta tabletterna, säger han till El País.

Här är David Villa med 3-åriga Olalla, 7-åriga Zaida och lille Luca som föddes 28 januari.

Det var fler småtjejer (kusiner, tror jag) som ville fotograferas ihop med Villa i samband med gårdagens träning.

 

I intervjun i El País får Villa frågan om han tänker stanna i Barcelona nästa säsong och om det påstådda intresset från Arsenal.

Annons

– Det där är glömt nu. Det enda jag tänker på är att fortsätta som nu, hel och frisk, och så får vi se om vi vinner i min comeback i Gijón.

***

I kväll kommer dessutom Sergio Ramos spela sin 100:e landskamp och bli yngste spanjor någonsin att nå denna nobla siffra. Han debuterade ju redan i mars 2005, som 18-åring. Nu är han 26, fyller 27 nästa vecka, och har kort men hög frisyr.

Här är han med trion från regionen Asturien där landskampen spelas. Mata och Cazorla spelade dock i “fiendelaget” till Sporting, nämligen Real Oviedo.

 

Alla spanska tidningar, radiokanaler och tv-program verkar ha intervjuat jubilaren Ramos den här veckan.

Här i La Sextas möte får vi se bilder från debuten och alla tröjor han burit i de olika mästerskapen (han spelar förresten med nummer 15 för att hedra Antonio Puerta).

Annons

Ramos säger tycker det är lite småjobbigt att se tröjorna och påminnas om att tiden går, att han blivit äldre och att han så sällan stannar upp och njuter av det han upplevt.

Om ni vill se matchen så visas den i TV10 samtidigt som Sverige-Irland.

Publicerad 2013-03-22 17:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto