Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Valdés flört med PL

Johanna Garås blogg

I det senaste numret av engelska FourFourTwo finns en längre intervju med Víctor Valdés. Målvakten, som fyllde 31 i januari, är väldigt tydlig med att han kommer lämna Barça.

Han säger att ett år i den katalanska klubben är som tre i en annan – pressen är enorm. Och som han har varit inne på tidigare handlar den kommande flytten om ett sug att testa något nytt, att få nya utmaningar i en annan kultur med en annan fotboll.

Jag tänker inte översätta hela intervjun – ni får springa ut och köpa tidningen – men kan konstatera att han nog gärna skulle tillbringa några år i England:

”Vi får se. Jag gillar Premier League såklart. De skjuter mycket… “shoot on goal”, det är så man säger på engelska, väl? Jag gillar respekten som publiken har för spelare i England. Det är ett annat sätt att leva fotbollen. De applåderar en simpel tackling i England, det är vi inte vana vid. Jag tycker mycket om det.”

Annons

Valdés berättar att han först kom i kontakt med brittiska fotbollsfans på Teneriffa dit hans familj flyttade när han var 10 år (eftersom hans mamma behövde leva i ett varmt klimat). De bodde i ett område med många britter.

”Jag såg hur de gick in i fotbollsbarer, med sina tröjor på, mitt på dagen. Varje lag hade sin egen bar, en för Chelsea och en annan för United. Jag såg fans fira ute på gatorna, dansa i solen med öl i händerna. Det var roligt. Jag hade aldrig sett något liknande förut.”

Valdés flyttade som 13-åring tillbaka Barcelona för att bli en del av Barça. Det var 18 år sedan.

Här är för övrigt mitt favoritYouTube-klipp med Valdés – när han ska prata engelska.

Publicerad 2013-04-05 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto