Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hett så det förslår

Johanna Garås blogg

Jo, jag vet att det är lördag och sannolikheten att du sitter framför tv:n framåt 22-tiden är ganska liten.

Men om det råkar vara så att du inte har något planerat så säger jag GRATTIS! Det är ju Valencia-Málaga i kväll!

Kampen om den ekonomiskt feta Champions League-platsen, alltså fjärdeplatsen, är fortfarande väldigt het i Spanien.

 

Med tanke på att baskerna från San Sebastián har en enda förlust (borta mot Real Madrid) på sina 21 senaste matcher så är de favoriter. Men Real Sociedad möter Valencia nästa helg, visserligen på Anoeta men ändå, så då kan kampen bli ännu jämnare om gästerna skulle ta tre poäng.

***

Real Sociedads spelprogram: Osasuna (b), Valencia (h), Getafe (b), Granada (h), Sevilla (b), Real Madrid (h), Deportivo (b)

Annons

Málagas spelprogram: Valencia (b), Getafe (h), Granada (b), Sevilla (h), Real Madrid (b), Deportivo (h), Barcelona (b)

Valencias spelprogram: Málaga (h), Real Sociedad (b), Osasuna (h), Rayo (b), Getafe (b), Granada (h), Sevilla (b)

***

Valenciaspelarna har dock påverkats att allt ståhej vid sidan om planen, sade kaptenen Roberto Soldado i veckan.

Tränaren Ernesto Valverde, vars kontrakt går ut i sommar, sade inför kvällens match att han vill att all fokus ska ligga på det som sker på planen.

– Vi är Valencia, de elva spelarna som går ut på planen. Det är vad alla kommer titta på. Fansen väljer inte att komma till Mestalla för att se styrelsemedlemmar slåss sinsemellan, eller för att det finns fler eller färre sponsorer. De kommer för att se om deras spelare kan gå förbi en motståndare i en man-man-duell på planen.

Annons

– Varken jag eller spelarna är isolerade från det som sker i klubben men vi är inga experter och vi vet inte vad som kommer hända nästa vecka. Men viktigare än instabiliteten är att vi kommer ställas mot Baptista, Joaquín och Isco. Vi har inte tid att tänka på den sociala biten.

Valverde har en del att fundera på inför mötet. När lagen möttes på La Rosaleda vann hemmalaget med 4-0 (då ledde Mauricio Pellegrino Valencia, ska tilläggas). Unge Isco fastställde slutresultatet mot klubben han fotbollsfostrades i – efter att bland annat ha gjort såhär.

Isco förväntar sig dock ingen kärlek från Mestalla den här gången heller.

– Förra året blev jag inte så väl mottagen, de hade en hel del att säga om min mamma… Men det gör mig inget, de är inte mina fans. Mina fans är Málagas. Stället där jag alltid vill bli väl mottagen är på La Rosaleda.

Annons

– Det här blir en match som alla andra. Valencia är en direkt rival och matchen blir mycket svår men jag är säker på att det kommer gå bra. Mycket står på spel och vi måste få med oss tre poäng hem. Om jag gör ett mål kommer jag självklart fira det. Där och på alla arenor.

***

Häromveckan twittrade för övrigt Isco montaget nedan på Owen Wilson och en hund, vilket jag gissar är hans bäste vän Messi. Men visst är man nyfiken på om han har satt ihop montaget det själv.

”Om jag kunde göra något för att du skulle stanna hos mig för alltid så skulle jag göra det. Du är mer värd än många personer.”

***

Slutligen en mästerlig bild på Ernesto Valverde. Gräs, boll, sängkammarblick – vad mer kan man önska?

Publicerad 2013-04-20 12:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto