Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Griezmann kommer "hem"

“När är dagen här”

Om några timmar ska Real Sociedad spela den första av två CL-playoffmatcher mot Lyon.

Tio år har gått sedan baskerna senast spelade i Champions League – och då var det faktiskt just Lyon som slog ut dem på Stade de Gerland. Xavi Prieto satt då på bänken – och Antoine Griezmann satt (liggandes på bilden nedan) på läktaren.

Det blir en special match för den blonderade fransmannen Griezmann, 22. Han föddes en timme från Lyon men kom till San Sebastián i de tidiga tonåren.

– Lyon har varit min klubb sedan jag var liten. Jag såg alla Champions League-matcherna här ihop med min pappa. Förut pekade jag till och med ut platserna där vi brukade sitta, sa han efter gårdagens träning till Uefa.com.

Real Sociedad, som åkte ur den spanska högstaligan 2007 och och tillbringade tre år i Segunda, knep fjärdeplatsen i La Liga i våras. Majoriteten av spelarna i truppen är egna produkter som spelat ihop länge och känner varandra väldigt väl.

– Vi vill verkligen spela Champions League redan nu. I omklädningsrummet är känslan att vi inte vill vänta längre. Ingen svävar iväg och blir divig. Vi är en grupp kompisar som alltid hänger tillsammans på kvällarna, som skämtar och driver med varandra. Men vi är väldigt seriösa när det gäller det här – vi vill ta oss till gruppspelet i Champions League, säger Griezmann till ESPN.

Han hamnade i Real Sociedad 2005 efter att flera franska klubbar tyckte han var för liten och klen för deras akademier.

– Jag antar att jag är mer van vid den spanska kulturen än den franska. Jag kom till Spanien som 14-åring. När jag pratar med min hund så talar jag på spanska, och min flickvän är spanjorska. Så mitt liv är mer spanskt än franskt. Jag är en del av en annorlunda kultur, den där tekniken och bollinnehavet dominerar mer än fysiken/powern som i Frankrike.

[youtubeplay id=”FAaj6n5K5-s” size=”large”]

(Ni som har följt den har bloggen känner till Griezmanns hund Hooki.)

Jag hoppas förstås på avancemang för det spanska laget – det är alltid underhållande att se Real Sociedad spela – men Europa League funkar det också.

Kan laget blir årets Málaga, tro? Alltså, en glad överraskning för dem som inte har haft så bra koll på La Liga?

***

Vad har jag mer att bjuda på?

En Pinto som just tagit ur sina flätor, kan det vara något?

Eller framsidan på dagens Estadio Deportivo som konstaterar, med en mycket talande bild, att Betisspelaren Cedrick är snabb “som en raket”.

Publicerad 2013-08-20 kl 16:30
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons