Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brasilien 1, Spanien 0

Johanna Garås blogg

Dags för ny omgång.

 

Den största matchen på förhand för oss Spanienälskare är nog Athletic Club-Valencia på söndagskvällen, två klubbar som tippas slåss om Europaplatserna.

• Real Madrid åker till Ciudad Valencia där man bara vunnit en av sina tre senaste matcher, den för ett år sedan. Ni minns kanske regnmatchen, då det var pölar över hela planen och bollen stannade? Det var då Ronaldo fick ögonbrynet spräckt och en viss Muñiz Fernández (ja, han som gav Pepe straff mot Elche och nu är avstängd) blåste en ifrågasatt straff vid ställningen 1-1. Xabi Alonso missade den, eller Munúa räddade, och istället blev inhopparen Morata hjälte med sitt mål i 83:e minuten.

Annons

• Jag kommer se Barcelona-Valladolid i CMores studio nere i källaren på TV4-huset eftersom vi kör matchstudio därifrån, med start 21:45.

– Man vet ju att det normala är att vi förlorar där och på Bernabéu, men vi kommer kämpa, njuta och lida, sa Valladolids Jesús Rueda igår.

Stackars skadedrabbade Valladolid – som ju har tagit över Levantes succétränare (åjo) Juan Ignacio Martínez, alias JIM – har spelat tre matcher på sju dagar. Kan bli jobbigt för dem på Camp Nou. Tur att Messi inte spelar.

I paus visas för övrigt första delen av min intervju med Cesc Fábregas för den som är intresserad.

• Sevillas formkurva pekar uppåt igen efter tre raka matcher utan förlust. Igår slog man Freiburg i Europa League och i helgen kommer nykomlingen Almería, det enda laget som inte vunnit någon match i år, till Sánchez Pizjuán. Bloggen säger grattis till vänsterbacken Alberto Moreno som idag togs ut i landslaget för första gången. Hela truppen hittar ni här.

Annons

Apropå Sevilla så fick stadens andra lag Betis bara oavgjort (1-1) EL mot Rijeka igår. Målskytten känner ni vid det här laget, Cedrick.

Getafe borta blir ingen publikfest, det vågar jag lova. Såhär långt har Madridlaget snittat 5500 åskådare. Därför är det lite skojigt att ägaren Ángel Torres planerar att bygga och fylla en arena för 32000 åskådare. Hm.

• Atlético fortsätter troligtvis på sitt framgångståg, nu hemma mot Luis Enriques Celta. Mannen på allas läppar, Diego Costa, är tillbaka och spelsugen efter att ha varit avstängd i Champions League.

Igår blev det klart att brassen inte kommer tas ut i Spaniens landslag till VM-kvalmatcherna mot Vitryssland och Georgien. Anledningen är att det brasilianska förbundet inte har skickat in det nödvändiga formulär till FIFA som krävs, där det står att Costa inte spelat några tävlingsmatcher för sitt födelseland.

Annons

Vad AS tycker om det?

 “Brasilien gör ett mål mot oss”

Här är tabellen:

Och skytteligan:

Avslutningsvis, en liten sång från Atléticos ynglingar Óliver Torres och Javier Manquillo.

Publicerad 2013-10-04 10:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto