Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Debutanten, pikétröjan och kaninen Alfonso

Johanna Garås blogg

Spanien har det inte lika svettigt som Sverige i sina två sista VM-kvalmatcher.

På fredag möter de regerande mästarna Vitryssland på Mallorca och på tisdag Georgien i Albacete.

Samlingen hålls dock som alltid på förbundets högkvarter i Las Rozas utanför Madrid.

Här är tre glada sevillanos men killen till vänster kanske ni inte har så bra koll på.

Det är Alberto Moreno som till vardags representerar Sevilla.

– För åtta månader sedan spelade jag i Segunda B och nu är jag med om det största som hänt mig. Jag ska ge allt, sade 21-åringen igår.

Moreno flyttades upp från B-laget så sent som i januari. Han var vänsterytter när den nyanlände tränaren Unai Emery skolade om honom till vänsterback. Eftersom han gjort alldeles lysande ifrån sig i klubblaget, vunnit EM-guld med U21 och Jordi Alba går skadad var uttagningen ingen jätteöverraskning. En plats i VM-truppen är nu inom räckhåll.

Annons

Samma dag som Moreno fick beskedet om A-landslaget förlängde han dessutom kontraktet med Sevilla – klubben han tillhört i tio år – till 2018 och hans utköpsklausul har höjts från 10 till 30 miljoner euro. En bra dag.

***

Bägge Barcelonatidningarna vinklar på samma nyhet idag, att tränaren Tata Martino igår hade möte med presidenten, vicepresidenten och sportchefen om framtida förstärkningar.

Argentinaren ska vilja ha en mittback OM inte Carles Puyol håller (sportligt och fysiskt) samt en anfallare till, någon som kan spela andrafiol och inte gnäller över att sitta på bänken. En Henrik Larsson helt enkelt.

”Sökes: en Larsson”

Häromdagen fick för övrigt Martino en fråga om sin klädstil, om varför han hade den där föga smickrande pikétröja så ofta på bortamatcherna.

– Den pistachfärgade tröjan köpte min fru till mig på El Corte Inglés samma dag som vi kom hit. Jag tog på mig den på första matchen och vi vann så jag fortsatte ha den. Den håller kanske på att bli modern, jag har sett många ha på sig den på gatan.

Annons

Hm.

***

Det där med vidskeplighet får mig att tänka på Pepe Reina och alla saker han har (hade?) för sig inför match med Liverpool.

Och på Milanbossen Gallianis gula slipssamling.

Själv går jag helst inte på brunnar. Helt tokigt egentligen.

***

Avslutningsvis, en bild på Alexis Sánchez nya vän Alfonso.

– För några månader sedan när jag och mamma var på väg hem såg vi en kanin på gatan. Jag bor i ett område dit vildsvin brukar komma och leta efter middagsmat så jag och min bror gick ut för att hämta den. Vi jagade honom i minst en halvtimme – ett bra träningspass… Till slut fångade vi honom med hjälp av en handduk och numera bor Alfonso hemma hos mig. Mer än en gång har jag tvingats åka tillbaka hem då jag varit på väg till träningen eftersom jag glömt ge kaninen mat.

Publicerad 2013-10-09 18:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto