Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Speciellt för Luis Enrique

Johanna Garås blogg

Det är veckoomgång i den spanska ligan och på förhand känns två matcher hetast: Celta-Barcelona och Real Madrid-Sevilla.

 

 

Den första av de två spelas i Vigo i kväll klockan 22 (CMore Sport) då Celtatränaren Luis Enrique för första gången ställs mot klubben han tillhörde under åtta år som spelare och tre år som tränare för B-laget.

Annons

– Det blir en speciell match för mig. Jag vill att Celta vinner mer än att Barcelona förlorar. Klubben är fortfarande speciell för mig eftersom där fortfarande finns spelare som jag hade som lagkamrater, och ni vet att det är en klubb jag tycker mycket om. Men mitt mål är såklart att Celta vinner.

Luis Enrique var mycket nära Barcelona i somras. Vad jag har fått berättat för mig så hörde klubben av sig redan under våren för att kolla om intresse fanns. Man ville ha en (eller flera, visade det sig) backup ifall Tito Vilanova inte kände att han skulle kunna fortsätta.

Men Barcelona hade fått tummen upp även från Tata Martino och valde honom.

Luis Enrique fick istället starta om tränarkarriären i Galicien i nordvästra Spanien.

(Har ni koll på regionerna och provinserna, tro?)

Till Celta de Vigo fick han med sig tre av sina gamla Barça B-spelare: Fontàs, Nolito och Rafinha. Klubben lockade även till sig skytteligavinnaren i Segunda förra året, Charles från Almería.

Annons

Celtas huvudmål den här säsongen är att hålla sig kvar i La Liga. Man har bara vunnit två av tio matcher – ingen på hemmaplan – och ligger på 15:e plats med nio poäng.

Men i lördags var det proppen ur borta mot Málaga. Hela 0-5 slutade matchen. Mycket skönt förstås efter fyra raka förluster.

Mot serieledande Barça blir det såklart tuffare.

– För att vinna får vi hoppas att Barça inte har en bra dag, att de känner sig tunga, och att vi har en bra dag. Man måste se hur verkligheten ser ut för bägge lagen, men vi går alltid ut till match med inställningen att fajtas, att skapa problem för motståndaren och ta de tre poängen, säger Luís Enrique.

43-åringen har efter karriären blivit galen i cykel och triathlon. Det märks inte minns på hans twitter och hemsida. Han har till och med deltagit i Ironman.

Annons

När jag hör hans namn tänker jag dock alltid på hans blodiga ansikte under kvartsfinalen mot Italien i VM 1994.

Under många år illustrerade den bilden Spaniens oförmåga att lyckas i stora mästerskap.

 

Barcelona åker förresten till Vigo utan Gerard Piqué. Det får mig att tro att de riskerade en hel del genom att låta honom spela i lördags. Men det gick ju bra…

Det är en lite speciell dag även för Andrés Iniesta som debuterade i A-laget för exakt elva år sedan.

Jisses vad åren går snabbt.

 

PS: Ni som besöker den här bloggen vet det säkert redan men ni kanske kan tipsa era vänner… Om vad? Jo, att man inte kan säga bara Enrique. Det är ju som att kallas Svennis för Göran. Celtatränarens hela namn är Luis Enrique Martínez García. DS

 

Publicerad 2013-10-29 11:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto