Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ancelotti hyllade Zlatan

Omgång 13 satte igår i Spanien igår i kväll.

Granada slog Málaga (3-1) medan Almería tog tredje raka segern – nu borta mot Osasuna (0-1).

Tabellen ser inför övriga matcher ut såhär:

 

En hel del roliga möten, inte minst Atlético-Villarreal i morgon klockan 19 och Betis-Barcelona två timmar senare.

Om Real Sociedad får saker och ting att stämma så kan även dagens möte på Bernabéu (klockan 16) bli spännande. Carlo Ancelotti tvingas klara sig utan skadade Ramos, Marcelo och Coentrão men Real Madrid är ändå stora favoriter på hemmaplan.

Assistligan ser inför omgången ut så här:

Som etta ser vi killen som av ligan utsågs till oktober månads bästa spelare – Jorge Resurrección, mer känd som Koke. (Neymar har också spelat fram till sju mål.)

Mittfältaren – och Diego Costas hovleverantör – är bara 21 år men gör sin fjärde A-lagssäsong för klubben som fostrat honom. Han har gjort det så bra i Atlético de Madrid att Vicente del Bosque lät honom debutera i A-landslaget i augusti och har tagit ut honom sedan dess.

Koke kom till Atlético Madrid som 8-åring och förlängde nyligen sitt kontrakt till 2018. Han har verkligen kommit en bra bit sedan ligadebuten på Camp Nou i september 2009. Inför den matchen kom han först ut till spelarbussen men vågade inte gå på förrän han frågat kaptenen Antonio López var han kunde sätta sig.

Diego Simeone har betytt mycket för Kokes utveckling och självförtroende. Och sedan skadade det ju inte att inlånade Diego Ribas försvann tillbaka till Wolfsburg. Det öppnade för mer speltid för unge Jorge. I år har han gjort två mål och sju assist alltså.

En annan liten detalj om Koke som jag gillar är att han kommer från ett område i Madridstatsdelen Vallecas som heter Colonia de los Taxistas de Vallecas, alltså ordagrant ”Taxikolonin”. Låter lite coolare än Partille, om vi säger så.

En annan rätt hyfsad fotbollsspelare från samma ställe är Álvaro Negredo.

 

Apropå morgondagens möte på El Madrigal så var det faktiskt gästerna Atlético som knuffade ner Villarreal i Segunda den 13 maj 2012…

[youtubeplay id=”d-nJl3D2HQ0″ size=”large”]

*** 

Förlåt för rubriken på det här inlägget. Jag satte den för att jag visste att den skulle locka klick. Sorry.

Ancelotti har dock hyllat Zlatan igen, häromkvällen på det spanska radioprogrammet Al Primer Toque. Italienaren gjorde åter en sådan där lång avslappnad intervju om allt och inget – det snackades bland annat om lufttorkad skinka och vin – och han framstod verkligen som en trevlig typ.

När de pratade om Cristiano Ronaldo, och Ancelotti överöste honom med lovord för hans proffsighet och sympatiska personlighet, fick tränaren frågan om det finns någon spelare han tränat som liknar Ronaldo på det sättet.

– Jag gillade verkligen att träna Ibrahimovic förra året. Alla sa att han var en spelare som var svår att kontrollera, med väldigt speciell karaktär. Men det enda “problemet” med Ibra är att han är en vinnare. Han vill vinna allt. De enda problemen jag hade med honom var när jag var domaren på internmatcherna på träningarna. När jag blåste emot honom…katastrof!

***

Vad mer? Jo, spelschemat för La Copa del Rey har lottats – hela vägen till finalen av någon anledning. Klicka på bilden för förstoring.

Största frågan var ”när kan Real Madrid och Barcelona komma att mötas?”

Svaret: förrän i finalen.

Publicerad 2013-11-09 kl 11:01
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons