Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

La Liga 2013 (del 1)

Johanna Garås blogg

Hej och god fortsättning!

Det har blivit dags för mig att sammanfatta kalenderåret i La Liga och den här bloggen.

Formmässigt tänkte jag köra i kronologisk ordning (surprise, surprise) och blanda in vissa utmärkelser längs vägen. Klicka på VERSALERNA i den löpande texten.

I det fjärde och sista inlägget samlar jag ihop de

tio 15 snyggaste målen, som jag tagit ut med lite hjälp av några vänliga själar på Twitter.

***

Året inleddes med baksmälla. Eller kanske inte. Jag sammanfattade spelarnas nyårsafton i det här INLÄGGET och Cesc såg i alla fall ut att ha luktat på cavan.

Bäst bild bjöd Pinto på.

Januari månad var matchtät med både fyra ligaomgångar och fyra speltillfällen i cupen.

Annons

Det hetaste mötet var utan tvekan den första cupsemin mellan Real Madrid och Barcelona – det första av totalt fyra clásicon under 2013. Lika bra att vi samlar ihop dem här och nu:

30 januari: Real Madrid – Barcelona 1-1

Cesc Fàbregas ÖPPNADE målskyttet men spelaren SOM det snackades mest om efteråt var Raphael Varane som KVITTERADE och fick sitt riktiga genombrott.

26 februari: Barcelona – Real Madrid 1-3

I cupreturen imponerade gästerna på Camp Nou. Cristiano Ronaldo gjorde både mål NUMMER ETT och NUMMER TVÅ medan unge Varane var framme igen och SATTE 0-3. Barça SNYGGADE TILL siffrorna genom Jordi Alba. Real Madrid knep alltså finalplatsen och skulle möta Atlético Madrid i maj.

2 mars: Real Madrid – Barcelona 2-1

Sergio Ramos blev segersmålskytt när tabelltrean Real Madrid kunde minska avståndet till ledande Barcelona till 13 poäng… Sammandrag HÄR.

Annons

26 oktober: Barcelona – Real Madrid 2-1

I säsongens första klassikermöte chockade Carlo Ancelotti oss alla genom att starta med Sergio Ramos som defensiv mittfältare Camp Nou. Inte förrän han återgick till en mer normal uppställning kom gästerna in i matchen. Vackrast var Alexis chip som blev avgörande eftersom DJ JESÉ fixade ett sent mål till Real Madrid. Hela föreställningen HÄR.

Det är lika bra att jag bränner av alla clásicobitar här och nu. Här är reportagen som jag var med och gjorde i Madrid och Barcelona för CMores räkning inför höstmötet.

Det första handlade om tränarduellen mellan de två nya cheferna på bänken:

[youtubeplay id=”or-eKhJ2Whw” size=”large”]

Det andra fokuserade på hur stort el clásico är i världen och jag besökte en Barça-penya i Madridland.

Annons

[youtubeplay id=”Q50HBud0bNk” size=”large”]

***

Den 23 januari bröt Iker Casillas ett ben i handen.

Då passade José Mourinho på att VÄRVA HEM Diego López som satt på bänken i Sevilla. När Casillas sedan blev frisk var han det givna andravalet i Mourinhos ögon. Portugisen medgav senare att han borde ha värvat López tidigare. Han tycker helt enkelt inte att Casillas håller som förstemålvakt i Real Madrid.

Jag bloggade HÄR om den infekterade relationen, då Mourinho på en presskonferens i början av april hade tagit upp en lapp och läst nedskrivna citat från Casillas-vänliga/opartiska journalister.

Carlo Ancelotti har ärvt “problemet” med konkurrensen och försökt lösa det genom att låta López spela i ligan och Casillas i Champions League och cupen. Än så länge verkar planen fungera men i längden lär inte Spaniens kapten nöja sig med så här mycket bänknötande.

Annons

***

ÅRETS BESVIKELSE: Marcelo Bielsas Athletic Club

Bilbaolaget hade vid årsskiftet redan åkt ur Europa League och cupen (mot B-laget Eibar) och fortsatte in i 2013 på det mörka spåret. Väldigt lite av det spel och den glädje vi hade njutit så av säsongen 2011/2012 fanns kvar.

Under Marcelo Bielsa vann man bara sex av 21 matcher i ligan under vårsäsongen, och slutade tolva. Det blev dessutom klart att “MISSHANDLADEFernando Llorente skulle försvinna gratis till Juventus under sommaren. Där gör han ju nu stor succé.

Kul dock att Athletic pånyttfötts under Ernesto Valverde, att man gick på julllov som ligafyra och fortfarande är obesegrade hemma på nya San Mamés.

Ett lag som gick bet i Bilbao var Barcelona.

***

Efter att ligaminstingen Rayo Vallecano hade tvålat till Atlético Madrid med 2-1 i februari bloggade jag om MIN NYE FAVORITTRÄNARE Paco Jémez.

Annons

Sett till förutsättningarna är det helt otroligt att hans lag lyckades knipa en åttondeplats till slut. Tyvärr fick de av ekonomiska skäl inte spela i Europa. Den platsen togs istället av Sevilla.

Den här hösten har Jémez inte kunnat upprepa succén. Rayo ligger näst sist i tabellen. Men de trogna fansen hemma på Vallecas fortsätter ändå att STÖDJA LAGET på samma sätt.

***

Den 19 mars förundrades jag över Gutis NYA KARRIÄRVAL och stil.

***

ÅRETS KÄMPAR: Tito Vilanova och Éric Abidal

I slutet av mars återvände Barcelonatränare Tito Vilanova till jobbet efter att ha undergått strålbehandling i New York för att få stopp på den envisa cancern. I juli tvingades han dock sluta på grund av sjukdomen.

Även Éric Abidal, som genomgått en levertransplantation i april 2012, kom tillbaka under våren. Fransmannen, som varit i klubben i sex år, ville förlänga sitt utgående kontrakt men det VILLE INTE BARÇA vilket meddelades på en tårfylld presskonferens.

Annons

Den populäre spelaren och lagkamraten HYLLADES även senare av ett fullt Camp Nou som aldrig lär glömma honom.

Klicka HÄR för del 2.

 

Publicerad 2013-12-29 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto