Guldfinal!

Johanna Garås blogg

För andra omgången i rad misslyckades de tre topplagen med att vinna sina matcher.

Real Madrid är borta från guldet efter förlusten mot Celta medan Atlético och Barcelona gör upp om titeln efter att ha spelat oavgjort mot Málaga respektive Elche.

HÄR hittar ni en kronologisk tillbakablick på trions insatser igår – samt hela Spaniendelen av Fotbollskanalen Europa.

Kvällens svettigaste stund kom i den 95:e minuten på Vicente Calderón då Willy Caballero förstörde guldfesten för Adrián och hemmalaget.

Se räddningen igen HÄR.

”Där var den!”

***

Så på lördag klockan 18 ska det avgöras på Camp Nou:

• För Atlético de Madrid räcker oavgjort.

• Barcelona måste vinna för att gå förbi.

”Jo, det går!”

***

Efter krossen i München verkar Real Madrid ha tappat fokus helt.

På de tre ligamatcherna som laget spelat sedan dess (Valencia, Valladolid, Celta) har man bara tagit två poäng.

Det måste kännas väldigt onödigt med tanke på att de övriga två topplagen underpresterat och man hade kunnat klättra förbi.

***

I bottenstriden handlar det nu om fem lag som slåss om tre platser över strecket.

Osasuna och Valladolid har det jobbigast. De måste vinna sina matcher och samtidigt förlita sig på att andra resultat går deras vägar.

Almería och Getafe behöver ta en poäng för att vara säkra.

Klockan 18 på söndag spelas de fyra matcher som avgör bottenstriden:

• Rayo – GETAFE

• OSASUNA – Betis

• ALMERÍA – Athletic

• VALLADOLID – GRANADA

(Kolla in Valladolids tunga förlust mot Betis igår HÄRDaniel Larssons lag ledde tre (!) gånger om och svensken fixade straffen som betydde 2-3 i den 59:e minuten.)