Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The Final Countdown

Johanna Garås blogg

Bara lite mer än ett dygn kvar till finalen i Lissabon.

Real Madrid flög in redan igår (man hade specialbeställt samme pilot och kabinpersonal som flög laget till München) medan Atlético de Madrid gav sig av idag.

Om du vill ha en inblick i Real Madrids resa kolla rörliga bilder HÄR (Pepe äter jordgubbe, Carvajal spelar Fia med Knuff, piloten gör tumme upp m.m.) och bildspel HÄR.

rygga

Atlético valde inte oväntat att ladda upp i Los Ángeles de San Rafael som jag har bloggat om HÄR.

Fler bilder från Segóvia HÄR.

losangelesderafael

 

Skärmavbild 2014-05-23 kl. 13.38.28

planet

Vad gäller skadeläget i de båda lagen så verkar Diego Costas lårproblem mirakulöst ha gett sig tack vare behandlingen med hästmoderkakakräm (!) i Belgrad. Det kan förstås handla om en placeboeffekt men så länge han kan fullfölja finalen spelar det mindre roll. (OBS: Vicente del Bosque lär vara av en annan åsikt.)

Annons

Både Costa och Arda Turan tränade med laget igår.

I Real-lägret ser det värre ut för Pepe och Benzema. I dagsläget verkar duon inte kunna vara med i morgon kväll. Däremot ska Cristiano Ronaldo vara klar för spel.

Den största saknaden blir ändå nog efter avstängde Xabi Alonso. Carlo Ancelotti har hela tiden sagt att Asier Illaramendi blir den som kommer ersätta baskern men räcker verkligen mittfältaren till på den här nivån? Han har darrat tidigare när han väl har fått chansen.

Alternativen är Khedira och Casemiro men tysken har bara spelat 120 minuter efter comebacken och brassen har väldigt lite speltid i benen, endast 676 minuter under hela säsongen.

***

Har ni koll på säsongens möten mellan de båda lagen?

• 0-1 i ligamötet på Santiago Bernabéu.

• 3-0 på Bernabéu i den första semifinalen i Copa del Rey.

Annons

• 0-2 på Vicente Calderón i cupsemireturen.

•. 2-2 i ligan på Atlético de Madrids hemmaplan.

***

Utöver finalstriden så avgörs även den prestigefyllda Skäggkampen i morgon kväll.

beard

Arda Turan är klar favorit på grund av sin stora erfarenhet men Álvaro Arbeloa har kommit starkt på slutet och utvecklats i stormfart.

***

Jag vet inte hur det är med er men ofta när jag hör namnet på en spelare så tänker jag automatiskt på något som jag förknippar med den spelaren. Det kan vara ett mål, ett citat, en bild, ett ord – ja, ni fattar.

När det gäller Thibaut Courtois så är ordet lite oväntat volleyboll.

Förklaringen hittar ni i den HÄR texten, och även i inklistrat här nedan:

“Det var en slump att Thibaut Courtois blev målvakt. Genk värvade sjuåringen som vänsterback men när laget saknade keeper i en viktig turnering fick Courtois ställa sig i mål och där blev han kvar.

Annons
Thibaut är uppvuxen i en riktig idrottsfamilj – föräldrarna spelade volleyboll professionellt och systern är med i det belgiska landslaget.

– I min familj är det normalt att använda händerna och hemma har vi en beachvolleyplan. Det hjälpte mig med koordinationen och intuitionen, jag tror att det är därför jag har bra reflexer. Jag började tidigt gilla att kasta mig. I Belgien regnar det mycket och det var härligt att glida i leran och smutsa ner sig.

courtois

Här får ni lite mer från samma text:

Genks dåvarande tränare François Vercauteren valde att satsa på den unge målvakten säsongen 2010-2011 och han spelade 40 matcher, utsågs till årets målvakt i Belgien och lagets bäste spelare.
– Han har en modern stil; är atletisk, lång (1.98), explosiv, mycket bra med fötterna och har obegränsade möjligheter att utvecklas. Framför allt har han en vinnarskalle, säger Vercauteren.

Annons

Den envisa generaliseringen att målvakter ofta är galna och gapiga stämmer inte alls på unge Courtois.
– Nej, jag är en lugn målvakt. Om jag måste skrika så gör jag det men spelare som är 50 meter bort hör inte. Det är mer en uppvisning för publiken och tv-kamerorna. Och om försvararna har gått bort sig så vet de det. Jag behöver inte påtala att de begått misstag.”

***

Lagen verkar vilja putta över favoritskapet på varandra men jag ser faktiskt inte något av dem som favoriter.

Visst har Real Madrids spelare, ja framför allt klubben, historiskt sett mer erfarenhet av sådana stora här matcher men Atlético har vunnit en hel del finaler på sistone. Och man åkte också till Barcelona förra helgen och fick jobbet gjort.

Jag undrar hur ligaguldet omedvetet har påverkat Diego Simeones spelare. Finns det, negativt sett, någon slags mättad nöjdhet i att redan ha bärgat åtminstone en titel? Eller gör det enbart, positivt sett, att laget nu kan spela helt avslappnat och bättre?

Annons

Att tippa tänker jag inte försöka mig på. Må bästa lag vinna.

Publicerad 2014-05-23 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto