Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Alla mot Spanien”

Johanna Garås blogg

Det spanska landslaget har lämnat vintertemperaturerna i Curitiba och landat i desto varmare Salvador de Bahía där man i morgon kväll ska inleda sitt VM med match mot Holland.

Idag ska det tränas på Arena Fonte Nova klockan 15 lokal tid (20 här) och innan dess ska inga mindre än Iker Casillas och Xavi hålla presskonferens.

Såhär ser dagens stora sporttidningar ut i Spanien:

marca

 ”Alla mot Spanien”

as

”Spanien mot världen” 

mundodeportivo.750

 ”Nu tar vi henne (bucklan)!”

sport.750

”Nu börjar Neymars VM”

***

Ju närmare vi har närmat oss VM ju mer övertygad har jag blivit om att Spanien kan ta guld igen.

Brasilien har varit mina favoriter länge, med Argentina som främsta utmanare, men ju mer jag tänker på det så är det omöjligt att räkna bort de regerande mästarna från gulddiskussionen.

Vicente del Bosque har ju inte en enda svag länk i sin startelva, hur han än väljer att ställa upp.

Annons

Erfarenhet finns i överflöd. Detsamma gäller självförtroende och trygghet i spelet och modellen. I det här mästerskapet tror jag att vi kommer få se ett lite rakare och snabbare spel från Spanien, inte minst eftersom Diego Costa tillkommit. Mer variationsmöjligheter alltså för den rutinerade förbundskaptenen.

Framför allt har motståndarna haft väldigt svårt att göra mål på Iker Casillas i de tre senaste mästerskapen: endast sex mål har Spanien släppt in (under full tid) på 19 matcher.

EM 2008: 3
VM 2010: 2
EM 2012: 1

Sedan förlusten i öppningsmatchen i VM 2010 mot Schweiz har man tio segrar på tolv mästerskapsmatcher. De två oavgjorda resultaten kom i EM senast mot Italien i gruppen och Portugal i semifinalen (som Spanien vann på straffar).

Det skulle vara hungern då. Tre raka guld kan ha skapat viss mättnad. Men jag kan nog lova att killar som han här nedanför är rätt sugna på revansch efter en svag säsong med klubblaget.

Annons

 iniesta

Vilka spelare är det då som ska göra det för Spanien?

Del Bosque har försökt sätta griller i huvudet på motståndarscouter och oss på träningarna genom att emellanåt låta Javi Martínez ta Piqués plats bredvid Sergio Ramos men Barcelonabacken lär få förtroendet mot Holland.

Det enda övriga frågetecknet bör vara vem av formstarka Pedro eller David Silva han tvingas sätta på bänken. Jag räknar alltså med att Diego Costa kommer starta längst fram:

Casillas; Azpilicueta, Ramos, Piqué, Alba; Xabi Alonso, Busquets, Xavi; Pedro, Costa och Iniesta.

Bänken är sjukligt bred: Silva, Villa, Torres, Koke, Fàbregas, Mata, Cazorla, Javi Martínez, Juanfran, Raúl Albiol, De Gea, Reina.

Från min allra mest opartiska plats i TV-soffan känner jag: VAMOS!

Publicerad 2014-06-12 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto