Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Super subs

Johanna Garås blogg

AS frågade igår på sin framsida: ”Vem styr i huvudstaden?”

På dagens etta svarar tidningen:

as.750

”Den som styr här är Simeone”

HÄR hittar ni ett sammandrag med målen.

Vi inleder med den positiva biten av det underhållande derbyt, med segerlaget som kom tillbaka efter att ha sett rätt så vilsna ut i slutet på första halvlek.
Efter en timmes spel bytte avstängde Diego Simeone (från sin plats på läktaren) in Arda Turan och Antoine Griezmann, och duon förändrade matchbilden med tillfört lugn, djup och fart.

Det var fransmannen som satte igång attacken som ledde till segermålet och turken som omarkerad kunde placera in bollen i mål.
– Han skrek något bakom mig så jag hoppade över bollen, sa Raúl Garcia.

Annons

Griezmann hade dessutom ett jätteläge i slutminuterna, då han nåddes av en utspark från Moyá (som var grym igår) och spurtade ifrån Pepe. Skottet tog dock i gaveln.

Ledningsmålet kom redan i den 10:e minuten då Tiago nickade in en hörna vid närmsta stolpen. Såklart. Atlético har nu gjort elva av sina 14 senaste ligamål på nick, och nio av elva på fasta situationer.

– Jag dedicerar mitt mål till ”Mono” Burgos. Vi hade tränat på det och han sa att jag skulle göra mål, sa portugisen till Canal Plus.

tiago

Atlético vann även förra årets ligamöte på Bernabéu, då med 0-1. Det betyder förstås väldigt mycket för fansen att besegra ”storebror”, inte minst efter CL-finalförlusten.

Mario Suárez sammanfattade sina känslor via Instagram:
”De här segrarna är alltid speciella, framför allt när du har klätt dig i de här färgerna sedan barnsben. Grande @Atleti”

Annons

mariosuarez

***

Och Real Madrid då?

Det såg ju rätt okej ut i första halvlek (om vi ignorerar hörnan) och Benzema borde ju ha gjort 2-1 tio minuter före paus då Cristiano Ronaldo (klart bäst i RM igår) serverade honom på silverfat. En usel förstatouch från fransmannen förstörde chansen.

Men vad var det som hände i andra halvlek? Mot Real Sociedad rasade man ju också samman. Man verkade inte ha några idéer och slet både med det fysiska och mentala. Och att Cristiano Ronaldo inte är hundra procent fysiskt blev tydligt.

– Systemet är det inte problemet. Vi kan det väl, vi måste bara få vissa spelare att vänja sig vid det. Problemet var dålig intensitet och attityd, sa Carlo Ancelotti på presskonferensen.
– Vi hade samma problem i början av säsongen förra året och vi löste dem alla tillsammans.

Jovisst, då tappade Real Madrid sju poäng på de tio första omgångarna men nu har man tappat hela sex poäng på de tre första omgångarna. Och verkar inte hitta någon lösning.

Annons

Nu är det kris på riktigt.

casillas

Dessutom undrar jag om den delen av Bernabéu som buade ut spelarna (vilket var väldigt många) verkligen tror att det hjälper.

Iker Casillas fick flest busvisslingar men även Karim Benzema och Gareth Bale fick sin del av publikens missnöje.
Det verkade som om de beskyllde målvakten för Atléticos öppningsmål när det i själva verket var utespelare som syndade mest.

– När man släpper inte ett mål vid första stolpen är målvakten den siste som är ansvarig. På gårdagens träning gjorde vi allt vi kunde för att jobba på att täcka den första stolpen. Men vi får jobba mer på det, konstaterade Ancelotti.

Pepe hörde inte buropen men konstaterade i spansk tv att ”publiken har alltid rätt”.

casillas

Casillas var själv inne på samma spår när han intervjuade av Canal Plus efteråt HÄR.

– Om de tycker att de behöver busvissla mig för att jag inte gör saker väl, då gäller det bara att ta till sig det och hantera det. Jag måste fortsätta jobba på träningarna, försöka ändra på det här, och respektera en åsikt från folk som har rätt att tycka vad de vill. Jag måste bara träna på och försöka svara dem på det bästa sättet, genom att spela fotboll.

Annons

Casillas må ha blivit senaste de sista åren men jag anser i vilket fall som helst att det är ovärdigt att bua ut en ikon som gjort så mycket för sin klubb. Jag har inte sett eller hört några besked men visst vore det inte så konstigt om Keylor Navas får stå mot Basel på tisdag?

Den här bilden och den här snubben förresten…

93

 

***

I Barcelona njuter man förstås både över det egna lagets framfart (sammandrag HÄR) men också över Madrids kris.

sport.750

”6 poängs försprång”

mundodeportivo.750 (1)

 

”Dödlig duo”

Även på Camp Nou var det en inhoppare som blev matchhjälte, nämligen Neymar efter två finfina assist från Lionel Messi.

Säga vad man vill om Luis Enrique men ingen kan beskylla honom för att favorisera spelare pga av symbolvärde, pris eller CV. I gårdagens match inledde Xavi, Neymar och Piqué på bänken…

Trots en stark insats av Athletic så orkade gästerna inte hålla emot Barças tryck. Neymars mål kom i 79:e och 84:e minuten.

Annons

Ernesto Valverde konstaterade uppgivet på presskonferensen:

– Det känns som att matcherna aldrig ska ta slut på Camp Nou.

***

I kväll tar Granada emot Villarreal men utan Daniel Larsson som inte ens är med i truppen.

Läs en intervju med svensken HÄR.

***

Slutligen två sköna bild (från turkiska GQ) på en härlig spelare – Arda Turan:

skägg

 

arda

Publicerad 2014-09-14 12:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto