Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Utdragna förhandlingar i Valencia

Johanna Garås blogg

På planen har Valencia inlett säsongen väl, med sju poäng på tre omgångar och en andraplats i tabellen.

Vid sidan om är det fortsatt stormigt.

Jag vet inte hur många gånger det har rapporterats (även jag) att Peter Lim tagit över som ägare för Valencia CF men fortfarande är affären inte i hamn.

Det senaste förhandlingsmötet mellan Meriton Holding, Lims företag, och Bankia avbröts i onsdags kväll eftersom Lim vägrar låta banken ha något att göra med hur han styr klubben den dagen då han blir största aktieägare.

superdeporte.750

”Lims punkter”

Den huvudsakliga tvistefrågan rör en framtida försäljning av nya Mestalla.
Bankia vill att en del att förtjänsten då går till att reglera den stora skulden som klubben har till banken, som en garanti.

Annons

Meriton menar att detta villkor inte fanns med i överenskommelsen som nåddes i augusti och anser att den framtagna affärsplanen för Valencia skulle begränsas om man accepterar dessa nya villkor.

Bankia kräver också en begränsing på Valencias skuldsättning och vill fastställa ett maxtak på Lims utgifter för att förhindra en möjlig konkurs på längre sikt. Banken vill att Meriton amorterar på lånet, som sägs hamna på ca 160 miljoner euro, medan Lim själv vill bestämma hur och när han betalar tillbaka.

Parterna talar dock fortfarande med varandra och förhandlingarna ska återupptas nästa vecka.

Det är tydligt att fansen står på Peter Lims sida. Förra månaden demonstrerade de utanför Mestalla mot Bankia. Se klipp HÄR.

 

Publicerad 2014-09-20 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto