Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Messi och Chelsearyktet

En nyhet som har figurerat i Spanien och England i veckan, men som inte uppmärksammats i Sverige, är påståendet att Lionel Messi skulle vilja flytta till Chelsea.

Påståendet kommer från den argentinska journalisten Fabián Godoy, som för ett år sedan “avslöjade” att Tata Martino skulle lämna Barcelona i slutet av säsongen.

Jag tänkte visa hur han i ett argentinskt tv-program på Directv byggde upp sin nyhet genom att räkna upp fem olika anledningar (under nästan tio minuter) till varför Messi vill lämna Barcelona och gå till en viss klubb, vilken han inte avslöjar förrän på slutet.

Självklart är bakgrundmusiken sci-fi-mystisk. Se HÄR.

ett

SPORTSLIG UTMANING
Messi vill byta liga och fortsätta utvecklas någon annanstans. Det kan ske redan i slutet av den här säsongen om Barcelona inte vinner något, eller i slutet av nästa om de vinner något. Det beror på de sportsliga resultaten.

Det här är enligt Godoy den viktigaste anledningen.

två

BÄTTRE SKYDD FRÅN MEDIERNA
Messi känner sig konstant attackerad från pressen och tycker att Barcelona inte försvarat honom tillräckligt i skatteskuldaffären. Klubben och Katalonien använder honom som symbol när det passar men när den borde ha stått upp för honom lämnades han och pappan istället helt ensamma.

Messi tycker att det var outhärdligt att tvingas infinna sig personligen i rätten. Han vill till ett ställe där paparazzifotograferna inte är så påträngande, där de respekterar privatlivet.

 

tre

THIAGOS UTBILDNING
Stället där Messi vill spela erbjuder en utbildning på mycket hög nivå för sonen Thiago. Det stör även Messi mycket att folk kommer fram hela tiden och vill ta bilder på hans son i Spanien.

 

fyra

SPORTVARUMÄRKE
Laget dit Messi vill representeras av samma märke som han själv, det vill säga Adidas. Barcelona har som bekant Nike. Adidas ska vara villiga att underlätta flytten.

Här tar man en liten paus för att begrunda läget och bygga upp spänningen inför avslöjandet om vilken klubb det handlar om.

Några av andra programdeltagare får tycka till i ämnet. En av dem säger att det måste handla om Manchester City men får till svar av Godoy att det är om en klubb med mer historia. Han stryker även PSG och Bayern när andra personer i studion föreslår klubbarna.

Och sen är det dags för punkt fem:

fem

 

STARKA VÄNSKAPSBAND MED CESC
– Om Messi skulle lämna Barcelona idag så skulle han gå till Chelsea. Han pluggar engelska, han vill att sonen får sin utbildning i England. Det är betydelsefullt att hans flickvän skulle ha sina bästa vänner nära. Det finns en lag mot paparazzi i England efter det som hände med prinsessan Diana. Han är sportmärkets största idrottare, säger Godoy.

Han hävdar även att José Mourinho gett sitt medgivande till affären.

Hm.

Mourinho gav igår sin åsikt kring “nyheten”:

– Det är självfallet inte sant.

***

Över till La Liga där David Moyes fick en praktstart hemma på Anoeta när Real Sociedad slog Elche med 3-0.

Alla målen gjordes av Carlos Vela. Se ett sammandrag HÄR.

mundodeportivo_gipuzkoa.750

Publicerad 2014-11-29 kl 11:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons