Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Champions League-åttondelarna är lottade!

Gusten Dahlin

Man hann knappt andas ut och se fram mot ledigheten från Champions League innan bollarna drogs upp ur skålarna och åttondelarna i mitten av februari stod klara. Nedan går jag igenom mina tankar kring samtliga drabbningar, reserverar mig för att det är en evighet kvar till februari och att allt kan omkullkastas innan det är dags för avspark. Dagens favoriter i fet stil.

Bayern München – Liverpool

Dagen efter att Liverpool haft lekstuga med Manchester United och efter 17 omgångar stoltserar högst upp i Premier League-tabellen med förlustnollan intakt är det givetvis svårt att inte hålla dem som favorit mot ett Bayern München som för första gången på evigheter inte blir höstmästare i Tyskland. Men! Tyskarna ska få en betydligt längre vila, medan Liverpool växlar upp med både liga- och FA-cupspel under mellandagar och tidig januari. Så med två månader kvar till avspark skulle jag akta mig för att  dundra ut Liverpool som allt för stor favorit – för visst kan det här sluta hur som helst!

Annons

Manchester United – PSG

Jag törs lova att Manchester Uniteds enda rimliga väg till kvartsfinalen är att sparka Mourinho och lyfta in en tränare som vill utnyttja det spelarmaterial som är på plats till mer än att krampaktigt bedriva ett svagt försvarsspel. PSG kan rotera hur man vill i ligaspelet för piggast möjliga ben och när firma Neymar, Mbappé, Cavani och Di Maria får ha så mycket boll som man garanterat kommer få ha mot Mourinhos lag så kommer det smälla ett par gånger om. Redan på Old Trafford.

Ajax – Real Madrid 

Ett Ajax som är bättre än på många år mot ett Real Madrid som är sämre än på många år. Visst ska de regerande mästarna slå ut Ajax över två matcher alldeles oavsett dagsform, men jag har imponerats av Ajax så till den milda grad att jag absolut kan se dem pumpa upp sig med självförtroende nog för att i den första matchen gå ut och gå för segern. Och är det något den här säsongens Real Madrid sannerligen haft svårt med så har det varit att hamna i underläge. Moralen, kraften, viljan och drivet finns inte på samma självklara sätt där längre. Nej, jag utesluter inte en megaskräll här!

Annons

Tottenham – Borussia Dortmund

Jag “sticker ut hakan” här och menar att Tottenham ska gälla som favoriter trots Borussia Dortmunds helt fenomenala höst i såväl CL som i Premier League. Spelbolagen har tyskarna som knapp favorit och jag förstår givetvis varför, men Tottenham har visat en otrolig fighting spirit den här säsongen och löst resultat på resultat trots att spelet inte riktigt stämt. Man har dessutom haft småskador och frånvaro på nästan varenda ordinarie spelare, så när man fått två månader av Kane, Eriksen, Alli, Son, Trippier, Alderweireld och så vidare blir det här en rejäl hård nöt att knäcka för Dortmund.

Schalke 04 – Manchester City

Vi kan absolut ha att göra med en för Schalke direkt pinsam utgång av denna åttondelsfinal. Absolut ingenting talar för tyskarna och jag vågar lova att den här “matchen” är avgjord innan paus i Gelsenkirchen.

Annons

Roma – Porto

En åttondel där båda lagen garanterat jublade över hur lotten föll. Roma kommer från en katastrofal ligahöst och ett avancemang från CL som snarare berodde på CSKA och Plzens kvalitet än på deras egen förträfflighet och Porto undvek lotter som Atlético Madrid, Liverpool, Tottenham och Borussia Dortmund. Portugisernas sexton av arton möjliga poäng i gruppen ska givetvis inte underskattas, men de togs mot Lokomotiv Moskva, Schalke 04 och Galatasaray – så hur mycket säger de egentligen? Och vad gäller Robin Olsens klubb så kommer massvis ha hänt innan det är dags för det första mötet i Rom. Otroligt ovisst, men jag ser trots allt på Roma som knapp favorit i detta möte.

Lyon – Barcelona

Tuffast tänkbara lott för Lyon som bitvis imponerat stort under hösten, inte minst i matcherna mot Manchester City. Men gruppspel är gruppspel och åttondelar är åttondelar. Barcelona har på ett annat sätt än Lyon en ligatitel att slåss om, men med sommarens transferfönster i färskt minne så har Barcelona sannerligen breddat sin trupp och gjort sig redo för flerfrontskrig. Jag tror Lyons bästa chanser att ta sig förbi Barca är att släppa på allt vad handbroms heter, och visst kan de göra både två och tre mål över 180 minuter mot detta Barcelona, men nej, det ska ändå inte räcka mot Messi, Suarez, Coutinho och kompani.

Annons

Atlético Madrid – Juventus

Här håller jag självklart Juventus som favorit, men långt ifrån med samma eftertryck som många andra. Ja, man har mer eller mindre redan avgjort Serie A och ja, man har sett äckligt tunga ut när man väl lagt manken till och visat hela registret och ja, Cristiano Ronaldo är inköpt för en sak och det är att för fjärde året i rad lyfta pokalen med de stora öronen, bara att han den här gången ska göra det i en svartvitrandig tröja. Men Diego Simeones lag är ett av världens mest svårforcerade bankvalv. Dessutom sitter man inne på sylvassa omställningsspelare och med tanke på att finalen spelas på lagets nya hemmaarena Wanda Metropolitano så kommer de rödvita att sälja sig oerhört dyrt i detta dubbelmöte. Jag tror inte vi kommer få se två målfyrverkerier, men det här blir garanterat ett dubbelmöte att minnas för en lång tid framöver.

Annons
Publicerad 2018-12-17 16:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto