Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Nederländerna jagar Guardiola

Sillybloggen

Johan Cruyff är en av Pep Guardiolas ideologiska förebilder inom fotbollen. Den nederländske legendaren, av många ansedd som en av världens bästa spelare genom tiderna, tränade bland annat Guardiola i Barcelona på 1990-talet och blev en stor inspiration för spanjoren.

Nu rapporterar The Mirror att Guardiola kan få chansen att bli nästa förbundskapten för Nederländerna. Toppnationen kommer att erbjuda Guardiola jobbet på nytt när han väljer att lämna Manchester City, skriver den brittiska tabloiden.

Det nederländska förbundet kontaktade Manchester City-managern redan i augusti innan Guardiola förlängde sitt avtal med Premier League-klubben, adderar The Mirror.

Louis van Gaal är inne på sin tredje sejour som Nederländernas förbundskapten, men planerar att kliva av efter VM i Qatar i december 2022. Då har Guardiola ett halvår kvar på sitt kontrakt i Manchester City.

Annons

Nederländerna har ett EM-guld (1988), tre VM-silver (1974, 1978, 2010) och ett VM-brons (2014) genom historien. I nuläget är de orange tia på världsrankingen.

Publicerad 2022-01-23 08:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto