Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Man City krävs på rekordsumma för Gvardiol

Sillybloggen

Josko Gvardiol gjorde ett starkt VM för Kroatien i vintras och har stått för framstående prestationer i klubblaget RB Leipzig. Förra året kopplades den 21-årige mittbacksjätten ihop med Liverpool, Chelsea och Real Madrid bland annat.

Och intresset verkar inte ha blivit sämre inför sommarens transferfönster. Nu kommer nämligen uppgifter som gör gällande att en storövergång kan bli av.

Transferjournalisten Fabrizio Romano uppger att Manchester City anser att Gvardiol är ett “toppmål” i sommar, tillsammans med Mateo Kovacic (Chelsea). Enligt uppgifterna har parterna redan varit i kontakt med varandra om en övergång och spelaren ska vara angelägen om att få igenom flytten.

Vidare hävdar Romano att RB Leipzig bara kommer att sälja 21-åringen för en “enorm summa”, som gör honom till den dyraste mittbacken någonsin. Världens dyraste mittback är just nu Harry Maguire som gick till Manchester United för 87 miljoner euro (ungefär en miljard kronor i dagens valutakurs), enligt sajten transfermarkt.com.

Annons

Totalt har Josko Gvardiol gjort 87 matcher för RB Leipzig, som han har kontrakt med till 2027. På meritlistan finns även 21 landskamper för Kroatien.

Publicerad 2023-06-13 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto