Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Barcelona kan riva kontraktet med Dest

Sillybloggen

Barcelona försöker rensa ut spelare som inte finns med i framtidsplanerna. Bland de som har fått lämna finns redan Nico Gonzalez, Alex Collado och Samuel Umtiti. Men sportchef Mateu Alemany och den övriga sportsliga ledningen verkar inte vara klara där.

En av spelarna som har haft en tung tid i Katalonien är amerikanen Sergiño Dest, som spenderade förra säsongen på lån i AC Milan.

Dest anslöt till Barcelona från Ajax sommaren 2020. Men högerbacken har inte lyckats ta någon fast startplats och under sommaren har det ryktats om intresse från bland annat Premier League.

Spanska AS uppger däremot att detta intresse har svalnat och att det i själva verket inte finns några klubbar som är villiga att köpa loss 22-åringen. Detta har, enligt uppgifterna, fått Barcelona att fundera på att riva amerikanens kontrakt.

En åtgärd som skulle kunna gagna klubben rent ekonomiskt. Enligt AS är tanken att kontraktet ska rivas på ömsesidiga grunder, likt situationen med Samuel Umtiti. På så sätt frigör sig klubben från en del av den lön som Dest hade varit berättigad till under resten av kontraktet, som sträcker sig till 2025.

Annons
Publicerad 2023-07-30 11:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto