Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Häcken förhandlar med Palermo om Lund

Sillybloggen

BK Häckens danske vänsterback Kristoffer Lund spekuleras vara på väg bort.

Den 7 augusti uppgav Aftonbladet att Häcken, där och då, var nära att sälja 21-åringen, då tidningen vid den tidpunkten hade uppgifter om att slutförhandlingar pågick med flera utländska klubbar, däribland Serie A-klubben Salernitana. Tidningen hade också uppgifter om att en övergångssumma kan landa på runt 20 miljoner svenska kronor.

Nu uppger den italienske journalisten Gianluca Di Marzio att Häcken förhandlar med Serie B-klubben Palermo om Lund, och att en affär kan avslutas inom 48 timmar.

Samtidigt har även den danska tidningen Ekstra Bladet uppgifter om att Lund är “väldigt nära” att flytta till Palermo, då det bara är de sista formella bitarna som behöver falla på plats innan en övergång kan bli helt klar. Enligt Ekstra Bladet väntas övergångssumman landa på motsvarande 32 miljoner svenska kronor.

Annons

Lund, som har kontrakt över 2024, kom till Häcken från Esbjerg under sommaren 2021. Han har totalt sett gjort 72 matcher med Hisingen-klubben, och både varit med och vunnit ett SM-guld och ett cupguld i Sverige. I början av juli sa han följande om intresset från Salernitana:

– Det är rykten och jag tar inte ställning till det. Vi har inte pratat om det, så mitt fulla fokus ligger på matcherna här. Jag är laddad för mötena med AIK och Norrköping nu, och sedan Wales-matcherna (Champions League-kvalet mot The New Saints FC från Walesiska ligan), sa han till GP då.

Fotbollskanalen söker Häckens sportchef Martin Ericsson.

Publicerad 2023-08-16 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto