Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Polsk media: Jens Gustafsson pressad

Sillybloggen

Förra sommaren tog Jens Gustafsson över polska Pogon Szczecin och under sin första säsong ledde han laget till en fjärde plats i den polska ligan.

Men under säsongen var den förre IFK Norrköping- och Halmstads BK-tränaren ifrågasatt och fansen ville se en avgång.

– Det som gjorde lite ont där var att det inte bara var mitt namn, det var hela staben. Jag är fast besluten att om när saker och ting inte går som man vill så är det jag som är ansvarig, inte andra människor. Det gjorde lite ont med den banderollen, sa han i Lundhs podcast i juni.

Nu är 44-åringen återigen kritiserad.

Polska wyborcza.pl skrev häromdagen att Gustafsson riskerar att få lämna sin post om han inte får ordning på resultaten illa kvickt och att det krävs seger mot Slask Wroclaw i morgon, onsdag. Pogon har inlett ligasäsongen med två segrar och två förluster. Laget missade Europaspel efter att ha förlorat med sammanlagt 6-2 mot Gent i den tredje omgången av kvalet till Europa Conference League.

Annons

Om Gustafsson får sparken kan det möjligen bli en återkomst till Skandinavien. Norska Aftenposten listade honom som en potentiell kandidat till att ta över Rosenborg nästa säsong. Den norska storklubben sparkade tidigare  i år Kjetil Rekdal och leds för närvarande av interimen Svein Maalen.

Förutom HBK och IFK Norrköping har Gustafsson ett tränarförflutet i Hajduk Split och U21-landslaget samt att han varit assisterande i AIK.

Publicerad 2023-08-29 08:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto