Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Jota avvisad - "tvingas" stanna i Al-Ittihad

Sillybloggen

Jota, 24, lämnade tidigare i sommar den skotska storklubben Celtic för den saudiarabiska klubben Al-Ittihad. Övergångssumman rapporteras varit på 30 miljoner euro, runt 360 miljoner svenska kronor, men trots det är forwarden redan ute i kylan.

Jota har blivit avregistrerad från spel i den saudiska ligan, då det endast är tillåtet för klubbar att använda sig av åtta utländska spelare, och därmed rapporteras han under den senaste tiden försökt bryta sitt avtal – efter bara ett fåtal månader i Saudiarabien.

Nu uppger Asharq Alawsat att Al-Ittihad avvisat Jotas önskan om att gå skilda vägar, då klubben uppges ha långsiktiga planer för spelaren. Samtidigt kan Jota, som nu “tvingas” kvar, framöver representera klubben i asiatiska Champions League och i klubblags-VM, där det inte finns några begränsningar för klubbars användning av utländska spelare.

Annons

Jota har i grunden kontrakt med Al-Ittihad till sommaren 2026. Han är så här långt noterad för ett mål på fem framträdanden i Saudiarabien. Han kom senast till spel den 1 september.

Förra säsongen stod han för 15 mål och tolv assist på 43 matcher med Celtic.

Publicerad 2023-09-23 20:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto