Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Ryktet: Manchester United vill värva Phillips

Sillybloggen

Spekulationer kring Kalvin Phillips framtid har tagit ny fart.

Manchester Citys huvudtränare Pep Guardiola höll tidigare i veckan en monolog kring 28-åringens nuvarande situation. Spanjoren landade i att han är ledsen och vill be om ursäkt till den engelske landslagsmittfältaren för all utebliven speltid i klubben.

– Han förtjänar inte vad som hänt honom och jag är så ledsen. Det enda jag kan säga är att han är ett perfekt exempel på personlighet och karaktär. Jag har inte gett det han kom hit för, sa Guardiola enligt Sky Sports.

– Jag visualiserar mig vissa saker för laget och jag har svårt att se honom där. Jag är inte nöjd med mig själv och jag är så ledsen för honom. Jag kommer inte att säga det till honom, för det här är business och jag måste vara professionell.

Annons

Nu hävdar brittiska tabloiden The Sun att Manchester United har gjort Phillips till ett prioriterat transfermål inför sommarens kommande övergångsfönster. Enligt tidningen är huvudtränare Erik ten Hag “ett stort fan” av mittfältaren och anser att han skulle “passa perfekt” på Old Trafford.

En övergång som skulle vara känslig. Inte bara ur aspekten att Phillips i dag tillhör stadsrivalen City, han är även fostrad i Leeds – som är en ännu större rival till United än de ljusblå.

Sir Jim Ratcliffe väntas köpa 25 procent av aktierna i United och ta över den sportsliga verksamheten inom kort. Inhemsk media har rapporterat att den brittiske miljardären vill fokusera mer på att värva engelska spelare framöver.

Tottenham, Newcastle och Leeds är exempel på andra klubbar som uppgetts vara intresserade av 28-åringen.

Annons

Phillips kontrakt med City sträcker sig till 2028. Han värvades för drygt 520 miljoner sommaren 2022 och är sedan dess bara noterad för 29 matcher.

Publicerad 2023-12-10 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto